okay

Nadat Rawepo enkele weken geleden een paar keer snel op de bal speelde wanneer we over de rellen rapporteerden, hadden we vorige week een onderhoud met de leiding van het opvangcentrum in Weelde Depot.
Op die informele babbel werden enkele zaken besproken zoals de overlast die er zou zijn van de nieuwe bewoners uit het opvangcentrum. Er werd eerlijk gesproken door alle partijen, Rawepo is absoluut niet onder druk gezet om zaken weg te gaan moffelen in de toekomst.

We zullen zelfs kunnen fungeren als een bevoorrecht partner om op regelmatige basis nieuws uit het centrum te kunnen brengen in het algemeen belang van de omgeving en het OC.

Ook de Okay, vooralsnog de enige winkelgelegenheid in de buurt voor deze mensen kwam daar ter sprake.

Geen klachten in Okay.

valse beschuldigingWekelijks krijgt Okay minstens éénmaal, maar als het kan tweemaal bezoek van iemand van het OCMW om met de mensen van OKAY te overleggen hoe de zaken lopen met de asielzoekers. Er is op dit ogenblik voor zover wij weten geen enkel incident geweest in de winkel wat diefstal betreft. Wel is het zo dat de vreemde bezoekers soms wat in de winkelgangen rondlummelen omdat ze niet bekend zijn met onze ons drukke leven van de Europese samenleving.
We hebben nogmaals nagevraagd wat de gevolgen zouden zijn bij een eventueel vergrijp. Dit zou onmiddellijk zware gevolgen kunnen hebben voor de dader, want elke diefstal wordt strafrechterlijk vervolgd.

Het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat er in de nabije of verre toekomst al eens iets zal worden gestolen door mensen uit het OC, maar als het zover komt zal daar adequaat op worden gereageerd, net als op iedere andere diefstal.

Laffe onruststokers zijn niet gewenst.

Als er dan door onbekenden laffe geruchten worden verspreid dat de asielzoekers ongestraft kunnen pikken in de Okay en dat hun diefstallen worden betaald door het Rode Kruis kijken we daar toch bedenkelijk van op.

Het is akelig om te horen dat mensen deze geruchten verspreiden, het zijn grove leugens en mensen die ze verspreiden, kunnen en zouden zelf moeten worden vervolgd wegens laster. Het is zo al moeilijk genoeg om niet te verglijden in twee kampen en polarisering is niet ver weg na de laatste incidenten in Duitsland.

Hier is geen enkele reden toe op dit moment.

 

Hou hiermee op als u zelf niet in de problemen wil komen.

Laat ons asjeblieft ophouden met het verspreiden van valse beschuldigingen, of kom ermee voor de dag zoals volwassen mensen, dien een aanklacht in, of ga naar de politie zodat het vergrijp ook wordt geregistreerd.
Voor zover we kunnen vernemen van de betrokken partijen, zijn de eerste weken van kennismaking goed verlopen op enkele kleine incidenten waarop jammer genoeg misschien wat heftig is gereageerd. Aan de andere kant weten de nieuwe bewoners daar nu wel dat met onze Kempense politiemensen niet te spotten valt en dat ze in heel erg korte tijd in grote getale aanwezig kunnen zijn als het moet.

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren