banner India

Marie José De Mulder, een kranige dame uit Poppel en haar vriendin Tsjoes Bruwiere organiseren nu zondag 21 september om 15.00H  in de St Valentinuskerk  van Poppel een benefietconcert.

De zusjes Bayens,  Annelies, Saartje en Lotte  zullen uit hun klassieke repertoire enkele prachtige  stukken brengen die in de akoestiek van de Valentinuskerk zeker tot hun recht zullen komen. Uniek en enkel en alleen speciaal voor deze gelegenheid hebben alle Poppelse zangkoren zich verenigd en unaniem achter dit project geschaard om op te treden en zoveel mogelijk fondsen te verzamelen voor het nobele project. Tenor Jos Van Riel zal ook twee prachtige liederen vertolken.

IMG 2586Als afsluiter komt ook nog muziekgroep “Het Toeval”  om het concert compleet te maken. Na het concert is er nog gelegenheid tot een  gezellige babbel met een hapje en een drankje.

HET PLATTELAND VAN INDIA.

Marie José kruiste zelf verschillende States door, meestal met de nachttrein of bus. Met één van deze nachtbussen raakte ze dan eindelijk in de Nallamala regio om daarna achterop de motorbike naar een veraf gelegen vallei te biken. Wat ze daar aantrof zette haar aan om de foundation van een lokale priester te ondersteunen om deze mensen een klein zetje in de rug te geven. De regio ligt 350 km van de enorm grote stad Hyderabad, daar is het Provincial Superior  Fr. Biju HolySpirit Fathers. Een hele mond vol, maar dit is de vereniging die alles coördineert en de hulp brengt waar ze het meest nodig is. De regio die Marie José vooral probeert te bereiken met haar hulp zijn projecten die zich situeren in de States Andhra Pradesh ,Maharashtra Karnataka Tamil nadou  Kerala. 

Voor wie ?

IMG 2817De volledige opbrengst gaat naar de inwoners van acht arme dorpjes rond Nallamala. Het  is een vallei van 40 km lang, 3 à 4 km breed met beboste bergen aan beide kanten van de vallei. Er valt zeer weinig regen en het is er heet in de zomer maar kent in de winter koude nachten. De mensen hebben bijna niets, maar ze dansen… maken muziek en geven  bloemen kransen als eer betoon aan de zeldzame bezoekers. Verder wonen ze in kleine huisjes of noem het maar hutten, zonder enig meubilair met af en toe een slaap brits en enkele plastic stoelen voor bezoekers Altijd is er iets te drinken en te eten, ze blijven altijd vrolijk ondanks de armoede. “Ik word er nu soms nog stil en ontroerd van” zegt Marie José als ze aan deze mensen terug denkt. “Het zijn er allen vrome Christenen en hun enige houvast zijn de kleine kerkjes, het moet gezegd dat de meeste in erbarmelijke  toestand verkeren.  Ik heb er een nachtmis  bijgewoond samen er met hen gezongen en gebeden. De plechtigheid duurde 3 à 4 uur  terwijl de baby’s en kleine kindjes heerlijk rustig op de grond bleven verder slapen.

IMG 2765Waarom ?

Marie José wil voor de oude eenzame mensen via de Holy Spirit Fathers een soort fonds oprichten zodat ze maandelijks een klein bedrag kunnen ontvangen dat hun voldoende voedsel en een menselijk levensonderhoud garandeert.

Ze wil zich inzetten voor de zwaar gehandicapte kinderen, voor de zieken, sterfgevallen voor de verbetering van de schooltjes, om huisjes te bouwen en toiletten.
De kerkjes hebben dringend onderhoud nodig  …  ach te veel om op te noemen !

“De mensen werken er hard op de velden en in de bossen, ook als het 40° warm is, om toch dagelijks te kunnen eten en om de kinderen naar school te kunnen sturen om later een beter bestaan te krijgen. Dus ze verdienen echt wat steun en aandacht, ze zijn het meer dan waard!!” aldus een gemotiveerde José die niet kan ophouden met vertellen over haar project.”  

“Kom naar het concert AUB met vrienden familie en  buren, allen samen voor NALLAMALA. Wil u nog sponsor worden, neem gerust contact op met ons. "

Meteen na het concert wordt de volledige opbrengst van het concert  en haar sponsors bekend gemaakt.” “Deze volledige opbrengst breng  ik op mijn volgend bezoek  naar Nallamala. De priester die de projecten daar ter plekke leid,  zend meteen een email met het bedrag naar de sponsors hier terug om hen te bedanken zodat iedereen weet dat elke cent daar aan komt en zeer goed wordt besteed.”

 

IMG 7726web-affiche-Benefietconcert-Indiauitnodiging-benefietconcert webDank u om dit lange verhaal te lezen
Marie José De Mulder  Poppel

 

 

 

 indiatouristmap1150px

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren