kim buyst Vlaams Parlement

Gisteren was een bijzondere dag voor Kim Buyst, ons Groene boegbeeld uit Ravels, die voor de tweede keer de eed aflegde, dit maal echter in het Vlaamse in plaats van het federale parlement.

Ondanks haar eerdere ervaring, blijft het een spannende gebeurtenis. "De komende vijf jaar wil ik er voor jou zijn, samen met dit team. We keep in touch," beloofde Kim in haar eerste reactie op de sociale media.

Met een duidelijke missie en een hart voor de gemeenschap, wil Kim zich inzetten voor de volgende belangrijke thema's:

Onderwijs als Motor voor Eerlijke Kansen

Met haar ervaring als leerkracht heeft Kim gezien hoe onderwijs de motor kan zijn voor eerlijke kansen. Als lijsttrekker voor het Vlaams parlement wil ze zich inzetten voor een systeem dat leerkrachten ondersteunt en leerlingen alle kansen geeft die ze verdienen. "Daar ga ik voor. Want enkel als iedereen mee kan, komen we samen verder. Enkel als we samenwerken, durven én doen," verklaart Kim.

Een schokkend aantal van 1.368 Antwerpse jongeren verliet vorig jaar de school zonder diploma. "En dat is echt een verspilling van talent," aldus Kim. De cijfers zijn alarmerend en tonen aan dat het Vlaamse onderwijsstelsel tekortschiet, vooral voor de meest kwetsbare leerlingen.

Kim benadrukt dat ons onderwijs een springplank moet zijn naar een goede job en een mooie toekomst. Ze roept de volgende Vlaamse regering op om:

  • Sterkere ondersteuning te bieden voor kwetsbare scholen, waar de schooluitval het hoogst is.
  • Te investeren in kleinere klassen en meer leerkrachten, zodat alle kinderen en jongeren de aandacht krijgen die ze verdienen.
  • Jongeren beter te helpen bij hun studiekeuze is een investering in hun toekomst.
  • Meer ondersteuning te bieden voor kinderen en jongeren met een taalachterstand.
  • Groeitrajecten op maat aan te bieden voor jongeren die schoolmoe zijn.
kim buyst deurtotdeurGroen Ravels is trots op Kim Buyst

Groen Ravels: “Na een indrukwekkende deur-aan-deurcampagne is Kim verkozen tot Vlaams parlementslid. Dit verrast ons niet: Kim is iemand die in dialoog gaat, gedreven is, vertrouwen geeft en mensen kan inspireren. Ze heeft keer op keer bewezen op een andere manier aan politiek te doen, zowel in de Ravelse gemeenteraad als in het parlement. De kiezer heeft dit duidelijk beloond, en nu kan Kim een sterke Ravelse en Kempische stem laten horen in het Vlaams parlement.”

Openbaar Vervoer, Duurzaamheid en Klimaat

Een beter openbaar vervoer met stiptere treinen en meer bussen in Vlaanderen is een belangrijk speerpunt voor Groen. "Het openbaar vervoer moet echt de meest logische keuze zijn, of je nu in een stad of daarbuiten woont," zegt Kim. De afgelopen maand stond het Groen-team vaak 's ochtends aan een treinstation, van Herentals tot Puurs, om hun boodschap te verspreiden. Ondanks de regen of zonneschijn, maakten de fijne reacties van treinreizigers en de inzet van vele kandidaten en vrijwilligers alles goed.

Kim heeft de afgelopen vijf jaar als federaal parlementslid gestreden voor beter en goedkoper openbaar vervoer. Als inwoner van Ravels begrijpt ze hoe belangrijk comfortabele treinen en bussen zijn voor mensen die de auto willen laten staan. Daarnaast heeft ze gewerkt aan betaalbare groene energie, een belangrijke hefboom in de strijd tegen klimaatopwarming.

Kim Buyst is vastberaden om de komende vijf jaar een verschil te maken in het Vlaams parlement. Haar toewijding en visie beloven veel goeds voor de toekomst. Ravels en de Kempen kunnen trots zijn op hun vertegenwoordiger.

Voor meer informatie en updates over Kim Buyst en haar werk in het Vlaams parlement, blijf Rawepo.be volgen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren