PaulVanTigchelt bakkers

Gisterenavond werd er geen training gegeven op de velden van KSK Weelde want er was een lezing gepland van minister Paul Van Tigchelt.

Paul bracht zijn volledige jeugdjaren door in onze gemeente en komt er graag nog eens terug, gewoonlijk om wat bij te praten met vrienden of om een pint te pakken. Dit keer was het ernstiger, hij was er op verzoek van UNIZO Groot Ravels in aanloop naar de verkiezingen die er aan komen.

Gast van UNIZO Ravels

Voorzitter Marc Bols van Garage Bols in Poppel mocht als kersvers voorzitter van UNIZO Ravels  de voorname gast, minister van Justitie en Noordzee, maar ook Vice-eersteminister van België aankondigen.

Voor de volledigheid is hij rechtstreeks bevoegd voor de volgende zaken:

  • FOD Justitie (sociaal strafrecht en vennootschapsrecht is onderdeel van de FOD Justitie)
  • Noordzee: Maritieme Mobiliteit en Marien Milieu, met inbegrip van het beleid inzake vergunningen en toelatingen voor de uitbating van infrastructuur voor hernieuwbare energie in de Noordzee.
  • Bevoegdheden van de staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming

Paul stond naar onze informatie nog nooit op een verkiezingslijst of het moet in Leuven zijn geweest toen hij studeerde….  En daar is zijn reputatie gekend.

De jongeman die hij echter toen was is onherkenbaar. De -laat het ons veiligheidshalve kwajongensstreken noemen- is hij ontgroeid. Hij is de laatste tien jaar uitgegroeid tot één van de weinige mensen die in België op gebied van justitie een reputatie hebben opgebouwd die gerust spectaculair mag worden genoemd. De magistraat (die niet op zijn mondje gevallen is) houdt zich moeiteloos staande in het grote politieke geweld en is op korte tijd uitgegroeid tot één der absolute sterkhouders in de federale regering.

PaulVanTigchelt lach

UNIZO Ravels was daarom erg blij om hem te kunnen verwelkomen. Het was nog even een raadsel of er wel voldoende interesse zou zijn maar de kantine van KSK Weelde liep al snel behoorlijk vol en de plaatsjes waren snel ingenomen, de 130 stoelen die Marc had geplaatst bleken niet voldoende.

PaulVanTigchelt2

We maakten een audio-opname van de lezing met achteraf nog enkele vragen, maar die waren wat moeilijk verstaanbaar zodat we daar wat in hebben gesnoeid. Paul heeft in ieder geval erg zinnige en soms ook grappige dingen gezegd over de veiligheid in onze samenleving en het ondernemingsklimaat waar wat hem betreft drastische veranderingen zich opdringen. Ook over de immigratie had hij standpunten waarbij eerst met de wenkbrauwen werd gefronst, maar na verduidelijking werd er betrekkelijk snel positief gereageerd.

Jazeker, de zoon van Willy en Lucia is eigenlijk nog voor een groot deel dezelfde gebleven, maar hij laat niet met zich sollen, ook niet op het hoogste vlak in de Belgische, Europese, of de wereldpolitiek en daar kunnen we als Weeldenaren enkel maar trots op zijn.

Luister naar de audio podcast

1 microfoon 

Youtube podcast

 

PaulVanTigchelt2Bestuur van UNIZO Ravels met de minister

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren