nva energiesteunpakket

Door de exploderende energieprijzen dreigen ook in onze gemeente heel wat gezinnen en huishoudens in financiële moeilijkheden te komen.

De meest kwetsbare inwoners kunnen al genieten van het sociaal tarief voor energie, of hebben recht op een verhoogde tegemoetkoming.

Maar er is ook een steeds grotere groep van mensen in Ravels die vandaag geen recht hebben op steun of het sociaal tarief, maar toch in financiële problemen komen. N-VA stelt daarom maandag in de gemeenteraad voor om een tijdelijk Gemeentelijk Noodfonds Energie op te richten waar ook die inwoners van Ravels terecht kunnen voor directe steun.

Sociaal vangnet werkt dikwijls niet genoeg.

Voor de hardwerkende Vlamingen die niet genieten van een uitkering, werken de sociale vangnetten niet. Maar door de stijgende kosten kunnen die gezinnen toch in acute financiële moeilijkheden komen. ‘Veelal gaat het om tweeverdieners, maar met een wat lager gemiddeld gezinsinkomen. Als je dan ook nog de zorg hebt over (jonge) kinderen, dan zijn de onverwacht hoge kosten soms een enorme uitdaging. Deze hardwerkende inwoners van Ravels mogen we niet uit het oog verliezen’ zegt Gert Laurijssen, N-VA fractievoorzitter van de Gemeenteraad. Hij vindt ook dat we net nu over de politieke partijgrenzen heen moeten durven kijken en dat CD&V, N-VA én Groen in Ravels zich achter dit initiatief moeten scharen om mensen uit de nood te helpen.

Steunfonds 25.000 €

Concreet gaat het over een fonds waarin in eerste instantie 25.000 euro ter beschikking wordt gesteld. Het geld dient enkel om tussen te komen in gezinnen die niet genieten van een uitkering en dus NIET in aanmerking komen voor het sociaal tarief voor energie of recht hebben op een verhoogde tussenkomst. N-VA vindt het ook belangrijk dat deze gezinnen geen omslachtige procedure moeten doorlopen om die financiële steun te kunnen verkrijgen. Als inwoners zich melden met hun energie-afrekening, hun laatste voorschotfactuur en hun aanslagbiljet van de personenbelasting, dan moet snel vastgesteld kunnen worden of ze effectief door de hoge energiefactuur in betalingsmoeilijkheden zitten. Na een kort gesprek met de sociale dienst van de gemeente kan dan onmiddellijk een tussenkomst mogelijk zijn in de kosten voor aardgas, elektriciteit, stookolie of pellets.

Maandagavond zal in de gemeenteraad beslist worden over dit voorstel.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren