babyboom in Ravelsopiniestuk groen

Een boom voor iedere nieuwe baby in Ravels, dat was het voorstel van Groen op de gemeenteraad van december.

"Op die manier kan je het planten van bomen koppelen aan een verbindend project", zegt Kim Buyst, gemeenteraadslid voor Groen.

Weggestemd op gemeeneraad.

Het punt werd weggestemd door de meerderheid, maar het bestuur beloofde er wel een vervolg aan te geven. Dat gebeurde ook: na een constructief gesprek met alle fracties, werd een mooie consensus afgeklopt: per jaar plant de gemeente symbolisch een boom op een centrale plaats en nodigt alle nieuwe gezinnen uit om de planting bij te wonen. Daarnaast schenkt de gemeente aan alle kersverse ouders een boom, struik of terrasplant om thuis te planten als zij dat kunnen. "We zijn erg tevreden dat ons voorstel in de praktijk wordt omgezet," reageert Kim Buyst.

Stoot onder de gordel van de CD&V-meerderheid

Enkel bij de communicatie van dit mooie idee liep het mis. "Ik was enorm verbaasd toen ik op Rawepo las dat dit voorstel er op initiatief van CD&V kwam, we werden zelfs niet vernoemd", zegt Kim Buyst. "De meerderheid liet na het overleg weten dat een technische uitwerking de volgende stap was. Wij wachtten op die uitwerking om samen te communiceren. Het voorstel kwam dan wel van ons, wij vonden het wel gepast om een idee dat je samen uitwerkt ook samen naar buiten te brengen." Ook al vindt de oppositiepartij dit voorval 'beneden alle peil', zij zeggen tegelijk niet geheel verschoten te zijn, aldus Buyst: "Ons oppositiewerk is altijd heel constructief, we denken mee na en doen voorstellen, maar het is vaak vechten tegen de bierkaai. Veel van wat we zeggen wordt gewoon weggewuifd of -gelachen. Dit incident herinnert ons er gewoon weer aan dat de manier waarop wij aan politiek willen doen enorm verschilt van die van de CD&V-meerderheid."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren