DIT ARTIKEL IS EEN BIJDRAGE VAN GROEN RAVELS.


Eind oktober schreef Ingrid Pira op vraag van enkele schepenen en in overleg met de fractie van het Vlaams Parlement  een open brief aan de Vlaamse Regering over het afschaffen van de milieuconvenant. Zij vroeg toen aan alle Vlaamse gemeenten om deze mee te ondertekenen.
Ook al hebben we geen Groen zetelend gemeenteraadslid  toch stelden wij ook de vraag aan ons schepencollege. De vraag werd gelezen en bekeken. De leden van het schepencollege hadden daar wel wat tijd voor nodig, wat ons deed vermoeden dat ze de zaak toch ernstig namen.

En ja, we leefden op hoop. Hoop dat ook onze gemeente een krachtig signaal als deze open brief mee wilde ondertekenen over partijgrenzen heen. Bovendien waren er al 26 andere gemeenten die het hen voordeden.
Gisteren kwam dan eindelijk het verlossend telefoontje van ons schepencollege en wat bleek: de brief zal niet mee ondertekend worden. Wel willen de leden van het schepencollege een eigen initiatief ontwikkelen en zelf een open brief schrijven!
Sta ons toe dit spijtig te vinden. Sta ons toe niet te begrijpen waarom het warm water opnieuw uitgevonden moet worden als er een prachtig initiatief kant en klaar voorgelegd wordt. Spijtig dat men in Ravels nog niet over partijgrenzen heen durft denken en dromen. Laat ons nogmaals stellen dat door naar elkaar te luisteren en het beste van elkaars voorstellen te gebruiken er op de meest positieve manier aan politiek gedaan kan worden! En daar worden u en ik alleen maar beter van!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren