© RAWEPO

Wegens de vertraging aan het fietspad Moleneinde-Vooreel is het nog steeds verboden om langs de werfzone te rijden.

Het is echt veel te gevaarlijk voor de arbeiders die er aan het werk zijn en er zal in de komende tijd streng op worden gecontroleerd door de lokale politie.

Vertraging

Net voor het bouwverlof werd meegedeeld dat de werken aan het fietspad Vooreel-Moleneinde enige vertraging hebben opgelopen omdat de fundering onder het nog aan te leggen fietspad niet draagkrachtig genoeg is. Begin januari zal daarom de fundering ingefreesd worden met cement om dan vervolgens begin februari het fietspad te betonneren. Aansluitend zullen de bomen aangeplant worden en zal de overige afwerking gebeuren (opritten, …). Aan de aannemer werd gevraagd om de asfaltering van het tussenliggende stuk rijbaan, die oorspronkelijk gepland was tijdens de paasvakantie, vooruit te schuiven in de planning en aaneensluitend uit te voeren. Dit alles blijft uiteraard wel onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Verkeersmaatregelen

Tot het einde van de werken blijven de huidige verkeersmaatregelen van kracht. Echter merken we dat er, ook na de kerstvakantie, zeer veel verkeer passeert doorheen de werfzone, met het nodige gevaar voor arbeiders van de aannemer die er aan het werk zijn. Daarom het uitdrukkelijke verzoek om niet doorheen de werfzone te rijden! De lokale politie zal het toezicht op het naleven van deze maatregelen ook verhogen.

Het gemotoriseerd verkeer blijft de omleiding via de N12 (Turnhoutseweg-Klein Ravels) en N137 (Kerkstraat-Peelsestraat) in beide richtingen volgen.

De Stadstraat blijft toegankelijk voor plaatselijk verkeer en fietsers. De Lijn zal gewoon via Vooreel-Moleneinde blijven rijden, enkel wanneer de asfalteringswerken doorgaan zal De Lijn tijdelijk opnieuw langs de Stadstraat rijden.

Openstellen Vooreel tot Hogevoortstraat en Moleneinde tot Zuid-Heikant.

Omdat de werken aan het fietspad zich situeren na de Hogevoorstraat enerzijds en de Zuid-Heikant anderzijds, zal het gedeelte vanaf de kerk in Ravels-Eel tot de Hogevoortstraat én het gedeelte vanaf de Weeldestraat (N12) tot de Zuid-Heikant weer opengesteld worden voor alle verkeer. Het containerpark is dan ook weer toegankelijk via de Hogevoortstraat.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren