nummerplaatlezersOp de Ravelse gemeenteraad van maandagavond is er unaniem een gunstig advies afgeleverd voor het plaatsen van 5 slimme bewakingscamera's op de invalswegen vanuit voornamelijk Nederland.
De camera's moeten het criminele verkeer afschrikken door de veel hogere pakkans indien hun voertuigen camera passeren met een nummerplaatlezer aan boord. De vijf camera's zullen worden opgesteld aan de volgende lokaties;
1. Poppel Grens ( ter hoogte van Van Raak)
2. Steenweg Baarle ( Schrieken)
3. Mierdsedijk thv kruispunt naar Tulderheyde
4. Geeneinde ( tussen Singelstraat en Koningsstraat)
5. Kruispunt Weelde Straat ( thv Bax bis : gericht op Moleneinde en Turnhoutseweg)
6. Paal op de grens met Oud Turnhout zal gedeeltelijk overgenomen worden.

Via de camera aan de grens bij Weelde Statie wordt ook deze zijde afgeschermd, blijft volgend ons enkel nog een mooie ontsnappingsroute over via de Koningsstraat en de Kievit waar voorlopig geen camera wordt voorzien. Daarbij vergeten we nog de Steenweg op Zondereigen na het kruispunt aan de Statie, maar dat valt onder de Turnhoutse bevoegdheid.
De slimme camera's kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zo kunnen ze ondermeer worden ingezet voor het verminderen van de criminaliteit omdat elke wagen die een camera passeert automatisch wordt gescand. Ook geseinde voertuigen en voertuigen waarvan het keuringsbewijs of verzekeringsbewijs is verlopen kunnen voortaan op deze manier tegen de lamp lopen. Een trajectcontrole die de snelheid controleert is niet inbegrepen in dit project maar kan later worden toegevoegd indien dit nodig blijkt. Daarvoor dienen eerst wel enkele andere voorwaarden te worden vervuld zoals het gelijkschakelen van de snelheidsbeperking op het traject enz...
TrajectcontroleEen ander punt waarvoor de camera's zullen worden ingezet zijn de zware tonnages. Er liggen plannen op tafel om de verkeersader N12 die onze drie deelgemeenten doorkruist verboden terrein te maken voor het doorgaande zware verkeer. Indien er ergens een ongeval gebeurt richting Antwerpen of Nederland worden onze gewestwegen onmiddellijk overspoeld met zwaar verkeer waarvoor deze verbindingen niet zijn bedoeld. de inburgering van GPS heeft dit nog in de hand gewerkt , bij een file verlaat men de grote verkeeraders zoals E19 en E34 om op de GPS zijn weg te gaan zoeken door dorpskernen enz. Dit zou in de toekomst verboden worden, ook hiervoor kunnen de nummerplaatscanners worden ingezet.
Na enkele schermutselingen met raadslid Langenhuizen over de nogal knullige grammatische uiteenzetting van het voorstel dat aan duidelijkheid nogal wat te wensen overlaat werd het voorstel toch vlot aangenomen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren