bike theft 

De laatste weken is er in onze politiezone een toename van het aantal diefstallen gepleegd in aanhorigheden van woningen (tuinhuisjes, losstaande garages, schuurtjes ...).

Telkenmale werden er waardevolle fietsen (mountainbikes, racefietsen) en/of werkmateriaal gestolen die in de aanhorigheden gestald stonden.

Rondtrekkende dievenbendes actief langs grote verkeersaders.

Gemeenten die in de omgeving liggen van de autosnelweg E34 zijn het geliefkoosde terrein van rondtrekkende dadergroepen die bezig zijn met enerzijds het plegen van diefstallen in woningen en anderzijds met het plegen van diefstallen in aanhorigheden. Het onderzoek loopt volop, doch voorlopig zonder het verhoopte resultaat.

Er worden regelmatig acties tegen diefstallen in woning georganiseerd door onze diensten, dewelke telkens een dubbele finaliteit hebben, enerzijds trachten de daders te arresteren en anderzijds om preventief te werken (mogelijke daders afschrikken).

Wij willen ook de burger verder sensibiliseren om verdachte gedragingen steeds door te geven aan de politie (via de 101) zodat wij kort op de bal kunnen spelen.

Als politie willen we een belangrijke tip meegeven om “dure” fietsen niet onder te brengen in een losstaand tuinhuis of losstaande garage waar de dader via het raam kan binnenkijken, ook al is dit slotvast.

Tenslotte willen we ten stelligste aanraden om uw fietsen te laten merken via de gemeentelijke diensten. Het toekennen van een niet-verwijderbaar, uniek nummer maakt het eenvoudiger om de rechtmatige eigenaar terug te vinden, wanneer in het kader van de onderzoeken gestolen fietsen worden aangetroffen. Uw fiets wordt na de diefstal onmiddellijk geseind in onze nationale databanken als ‘gestolen’. Dit kan enkel aan de hand van een uniek nummer.

Wijkpolitie Ravels

Wim Boulliard

Hoofdinspecteur - wijkchef

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren