vals geld3

Het drukke kerstmarktweekeinde van vorige week was een schot in de roos voor vele verenigingen uit onze gemeente.

Aan Weelde-Statie kregen de organisatoren een dag later echter onheilspellend nieuws over vals geld dat de ronde deed langs de verschillende standjes op hun gezellige kerstmarkt.

 

Gedupeerde verenigingen.

vals geld2Toen op maandag na de kerstmarkt iemand de organisatoren op de hoogte bracht dat er vals geld circuleerde op de kerstmarkt was het voor Patrick Franck van KWB Weelde-Statie toch wel even schrikken. Patrick is als één van de organisatoren niet blij met het feit dat er maandag maar liefst 4 valse biljetten opdoken van 20 euro.

Eén van de dames die een biljet had ontvangen op de kerstmarkt wilde hiermee een dag later in Baarle-Hertog een aankoop betalen maar werd geconfronteerd door de verkoper dat ze met een vals biljet wilde betalen. Zo kon ze ook de mensen van de kerstmarkt en de politie alarmeren en gaan nakijken of er nog andere gedupeerden waren onder de standhouders. Ook bij VBS ’t Spoor hadden ze prijs met één vals biljet.

De omliggende kerstmarkten werden geïnformeerd maar voor zover we konden nagaan is het bij Weelde-Statie gebleven.

De politie werd op de hoogte gebracht zodat ze maatregelen konden nemen, maar we vrezen dat de valsmunters de kerstmarkt hebben aangegrepen om eventjes wat kleingeld te komen wisselen. 

In ieder geval zijn de mensen en handelaars nu gewaarschuwd en houden ze er best rekening mee dat er valse 20 € biljetten in omloop zijn.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren