reuzepas

Via de sociale media zagen we de afgelopen dagen enkele verontrustende berichten passeren die ook door andere kanalen zoals bijv de regionale zender RTV werden opgepikt.

Het betreft enkele verdachte contacten in de buurt van lagere scholen in de omgeving van Ravels, meer bepaald aan de Reuzepas in Oosthoven.

 

Brief van schooldirectie

De directies van de scholen van Oud Turnhout waaronder ook Oosthoven gaven de kinderen een brief mee naar huis waarin wordt gewaarschuwd voor enkele verdachte personen die contact hebben gezocht met minderjarigen. Het gaat specifiek om een man in een zwarte bestelwagen die kinderen snoep aanbiedt en vraagt om in de auto te stappen.

Het kind is hier niet op ingegaan en heeft haar leerkracht ingelicht over hetgeen was gebeurd. Hierop is de directie en de scholen in de buurt verwittigd en werd de politie gealarmeerd.

Er wordt gevraagd om oplettend te zijn en de kinderen in de buurt of vlakbij de schoolpoort af te zetten.

 

We herinneren ons dergelijk feit in Ravels enkele jaren geleden toen een jongen uit het 5e leerjaar werd aangesproken door een man met Nederlands accent met een Armani bril.

Ook waren en afgelopen dagen meldingen op sociale media over gelijkaardige incidenten, zoals eenzelfde soort melding in het Limburgse Eksel waar een zwartharige vrouw enkele kinderen in haar auto wilde lokken. De kinderen zetten het echter op een lopen en ontsnapten zo wellicht aan een nare ervaring.

We willen net als de schooldirecties geen paniek zaaien, we willen wel oproepen om ook rond onze Ravelse scholen waakzaam te zijn en verdachte zaken te melden aan de politie. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren