grafrovers

Enkele jaren geleden kregen we al een keer of twee een melding binnen dat er op een vers graf dure bloemstukken waren verdwenen.
We schonken aan die berichten toen echter geen extra aandacht en dachten dat het misschien een uitzonderlijk incidenteel geval was.
 
Vorige week echter werden we bij Rawepo echter opnieuw gecontacteerd voor een nieuw geval van grafroof. Opnieuw ging het om een nieuw, niet bepaald goedkoop bloemstuk.
Dit keer was de overledene in kwestie nog maar enkele dagen overleden, ook in de andere gevallen was dit maar enkele dagen tot weken na de begrafenis.
Op dit moment liggen de bloemkransen met verse bloemen nog steeds op het vers gedolven graf, het duurdere bloemstukje met gedroogde bloemen dat door de naaste familie voor langere het graf moest sieren en troost bieden aan de bezoekers is echter verdwenen.
 

Grove schande.

Het is een grove schande dat zulke zaken gebeuren. In tijden van diepe droefenis, wanneer men steun moet putten uit kleine dingen als men een dierbare verliest, zijn er blijkbaar toch nog anderen die deze broze balans van herstel verstoren door zulke brutale diefstallen. Het getuigt ervan niet het minste respect te betonen voor het verlies van een ander en ieder zinnig mens keurt dit soort zaken ten stelligste af, we zullen op elke manier meewerken om daders van zulke praktijken door de politie te laten ontmaskeren.
We weten niet met zekerheid of er door de familie aangifte is gedaan van de diefstal. Daarom willen we de families die dit in de toekomst zou overkomen de raad geven om even een klacht in te dienen bij de politie zodat er tenminste een dossier is over uw diefstal. 
 
grafrovers2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren