De Kleine Wereld Ravels

Een inbrakenplaag of niet ? Het is toch weer opmerkelijk dat er sinds de invoering van het winteruur opmerkelijk meer inbraken plaatsvinden in onze gemeente.
Afgelopen nacht werd er ingebroken in basisschool De Kleine Wereld in Ravels. De buit zou behoorlijk omvangrijk zijn.

Jan Hofkens_tijdens_afgelopen_schoolfeest"De dieven moeten met een flink aantal geweest zijn, of ze hebben alle tijd gehad om te kunnen rondneuzen", aldus schooldirecteur Jan Hofkens. "Ze drongen binnen via de refter en het secretariaat, hebben werkelijk alles overhoop gehaald en zijn aan de haal gegaan met enkele laptops en fototoestellen. Bovendien verdween er ook wat kleingeld dat ik op school had liggen, en uit een klas waar de kinderen aan het leren waren over winst en verlies verdween ook een som geld. Meer details ontbreken op dit ogenblik nog omdat we samen met de politiediensten een inventarisatie aan het maken zijn om de precieze omvang van de buit te achterhalen.", aldus nog Jan Hofkens.

Het onderzoek loopt dus en verdere informatie volgt wellicht later. Het is trouwens niet de eerste keer dat er onbekenden hun slag hebben sloegen in de basisschool aan de Kerkstraat in Ravels. Ook in augustus 2009 en in maart 2012 kreeg de school al te maken met dieven. Ook bij die tweede inbraak was de ravage groot en verdwenen er laptops en beamers.

De laatste weken worden we opvallend veel geconfronteerd met inbrekers. De criminelen zien door het vroege invallen van het duister veelal hun kans om ongemerkt bij mensen binnen te glippen. Zo werd er vorige week melding gemaakt van appartementsdieven in zowel Weelde als Poppel en was er afgelopen weekend een inbraak in een woning aan de Tilburgseweg in Poppel. Daar gingen de daders aan de haal met een tablet nadat ze binnen raakten via een raam.

De politie raadt dan ook iedereen aan extra alert te zijn in deze periode. Sluit bij het verlaten van je woning in ieder geval ramen en deuren en laat het vooral niet na om bij eventuele opvallendheden in je buurt de hulpdiensten te bellen.

TIP ! 

Header inbraakpreventieDe winter staat voor de deur: enkele goede gewoonten om ongewenste gasten te vermijden.

De dagen worden korter, er is minder volk op straat en u ziet uw buren minder. Een goede gelegenheid voor de inbrekers om hun slag te slaan, vooral in de vooravond. Niets doen is geen oplossing, hieronder enkele tips om u een rustige winter te bezorgen.

Vijf eenvoudige tips

* Sluit ramen en deuren steeds met een sleutel, zelfs als u maar eventjes weg bent. Neem de sleutels er ook af. Inbrekers hebben slechts een tiental minuten nodig om uw meest kostbare zaken mee te nemen.

* Laat aantrekkelijke voorwerpen, zoals uw GSM, laptop of GPS niet rondslingeren. Berg ze op op onverwachte plaatsen in plaats van ze in het zicht te leggen. Zet uw TV en Hifi-keten niet op zichtbare plekken. Doe gordijnen en overgordijnen dicht, zodat de inbrekers de aantrekkelijke zaken in uw woning niet kunnen zien.

* Geef steeds de indruk dat er iemand aanwezig is: laat de verlichting op willekeurige tijdstippen aangaan, laat uw brievenbus leegmaken in geval van afwezigheid en vraag aan uw buren om de rolluiken op en neer te laten.

* Registreer de serienummers van uw toestellen en hou een inventaris bij met een beschrijving van de voorwerpen en het serienummer ervan. Wat juwelen en kunstwerken betreft, neem foto’s. Zo kunnen ze, als ze na een diefstal teruggevonden worden, teruggegeven worden. U kan uw toestellen eveneens markeren om inbrekers af te schrikken.

* Berg het materieel dat de inbreker zou kunnen gebruiken, op (vb.: ladder, tuinmaterieel en -meubelen, …).

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren