phisNet na de publicatie van het vorige artikel over het internet bankieren kregen we daarstraks een telefoontje van iemand uit onze gemeente die de afgelopen week tot tweemaal toe telefonisch werd benaderd om haar gegevens met betrekking tot internet bankieren te ontfutselen.
Vorige maand werden we al eens gewaarschuwd  door de Ravelse politie om u niet om de tuin te laten leiden door telefonische oproepen van onbekenden, meestal in een gebrekkig Engels of Nederlands.
We kunnen het niet genoeg herhalen:.......



1/    Uw bank zal u NOOIT door onbekenden laten bellen om uw gegevens te laten controleren !! Dit zijn fraudeurs en oplichters !!

2/   Uw bank zal u ook NOOIT een mail sturen met de vraag uw gegevens te laten controleren !! Dit zijn fraudeurs en oplichters !!
3/   Ga NOOIT in op aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn, wellicht zijn ze dat ook. !! Dit zijn fraudeurs en oplichters !!
Nigerian-prince4/   Indien u telefoon krijgt van iemand die u informeert dat uw computer wellicht besmet is, of dat er problemen zijn met uw Windows installatie, geef deze mensen geen kans en ga hier vooral niet op in. Als ze voorstellen dat ze uw probleem op afstand kunnen oplossen wil dit zeggen dat ze een schadelijk programma of virus op uw PC gaan plaatsen in de hoop u daarna geld afhandig te kunnen maken door een oplossing aan te bieden. Dit zijn fraudeurs en oplichters !!
5/  Als u een mail of telefoontje krijgt van een Nigeriaanse prins of iets van deze strekking …… gelooft u echt dat Nigeriaanse prinsen uw telefoonnummer hebben opgezocht om u rijk te maken ….  Dit zijn fraudeurs en oplichters !!


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren