Inbraken 20102013_Kanaaldijk_RavelsWe kunnen zo stilaan spreken van een diefstallenplaag in onze gemeente. In Ravels werd de afgelopen dagen immers een tiental keer ingebroken. Afgelopen weekend was het alweer op vijf plaatsen prijs. Gisteren berichtten we jullie reeds van de inbraak in een handelszaak aan de Turnhoutseweg in Weelde (zie elders op dit forum), intussen raakte bekend dat dieven ook actief waren in Weelde-Statie, in Poppel en tweemaal in Ravels.

Aan de Kanaaldijk in Ravels, net over de brug naast het kanaal Dessel-Schoten, werd bij twee bedrijven ingebroken nadat de omheining was stuk geknipt. Bij de ene firma verdween ondermeer een dompelpomp, ter hoogte van het andere pand werd een container open gebroken. Daaruit verdween heel wat werkmateriaal. Net zoals bij de inbraak in Weelde werden de feiten op maandagmorgen vastgesteld. De politie vermoed zelfs dat het over een en dezelfde bende gaat.

Aan de Merksplasseweg in Weelde-Statie wisten onbekenden zaterdag binnen te geraken in een woning via een wc-raampje.   Ze dorzochten de woning en gingen aan de haal met de autosleutels van de bewoners en met een som geld.

Tot slot verdween aan de Bremberg in Poppel, een zijstraat van de Beekseweg, een mountainbike. De bewoners stelden de feiten op zondagvoormiddag vast. De fiets werd weggehaald uit een tuinhuis. Van de daders was geen spoor te bekennen.

De politie vraagt aan iedereen bijzonder waakzaam te zijn. Bij de minste twijfel of bij verdachte gedragingen wordt gevraagd de hulpdiensten te verwittigen. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren