Ravels Verkeerscommissie stilaan radeloos.

ongeval kruispunt Ravels

Het was vanmiddag alweer raak op het kruispunt aan de Grote Baan Ravels met de Kerkstraat.

Een fietser komende uit de richting Weelde werd pardoes opgeschept door een autobestuurder die vanaf de richting Turnhout rechts af draaide naar Ravels-Eel ….. niks gezien ?

Over de toestand van de fietser is ons voorlopig niets bekend, we hopen voor hem het beste, dat hij er hooguit met kleerscheuren van af komt.

De mensen die in onze gemeente verantwoordelijk zijn voor de verkeersveiligheid zijn al maandenlang vragende partij bij het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder over deze gewestweg. De gemeente kan enkel adviseren en hooguit enkele maatregelen voorstellen waarmee het AWV dan aan de slag kan gaan …. of niet. Slechts enkele weken terug was er overleg waarbij met hoopte met extra belijningen en paaltjes het veiligheidsgevoel te kunnen verhogen.

Onoplettendheid of haast?

Dit soort maatregelen zullen echter geen zoden aan de dijk brengen als autobestuurders zo weinig aandacht geven aan de zwakke weggebruikers als de laatste weken het geval is aan dit vroeger ongevaarlijke kruispunt. De laatste 5 ongevallen hadden niks te maken met de inrichting van het kruispunt, enkel met onoplettendheid van autobestuurders.

We vragen dus nogmaals met aandrang aan alle bestuurders om extra oplettend te zijn, niet alleen aan dit kruispunt in Ravels. Een ongeval is zo snel gebeurd en kan levens kapot maken als je even niet oplet.

Misschien een idee dat de gemeente 2 bijkomende grote digitale schermen neerzet om in alle richting duidelijk aan te geven dat er speciale oplettendheid is geboden. Ze zijn misschien duur, maar wat is de prijs van een mensenleven....

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren