ongeval brommer20230111

Vanmorgen werd voor de tweede maal in enkele weken tijd  een bromfiets aangereden aan het kruispunt Klein Ravels Kerkstraat.

Sinds de omlegging is de drukte sterk toegenomen, maar dat belet niet dat automobilisten het aankomend zwakke verkeer uit de richting Klein Ravels moeten  verwaarlozen.

Her verkeer komende vanuit de Kerkstraat vanuit de richting Ravels-Eel heeft meer oog voor het verkeer dat komt uit de richting Turnhout zodat ze sneller de rijbaan op kunnen rijden richting Weelde. Vooral in deze donkere dagen is het echter vooral een zaak van goed op te letten.

Er wordt dan ook dringend gevraagd om extra op te letten dat vanuit beide richtingen de baan, maar ook fietspad en voetpad volledig vrij zijn vooraleer verder te rijden. Er staat ook een stopbord, het is dus verplicht om tot stilstand te komen. Dat zegt het verkeersreglement :

Wat moet je doen bij een stopbord?

Bij dit bord moeten bestuurders volledig tot stilstand komen en voorrang verlenen aan het kruisende verkeer. Kijk goed naar links en rechts. Kom volledig tot stilstand.

Hopelijk komt het niet tot ernstige ongevallen, bij beide voorvallen bleef het bij minder ernstige lichamelijke letsels. Een volgende keer zou het wel eens anders kunnen uitdraaien

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren