drone weelde

archieffoto 2015: © RAWEPO

In het verleden hebben we hier ook al eens een artikeltje gewijd aan de drone die regelmatig boven Ravelse woonwijken werd gesignaleerd.
Op onze vragen over het wat en waarom kregen we nooit antwoord, enkel een vervelende reactie. Nochtans vroegen we enkel maar waarom dit onbemande vliegtuigje  zonodig boven onze huizen moest vliegen. Ook onze fotograaf werd op onvriendelijke manier wandelen gestuurd toen hij om uitleg kwam vragen.
 

Geëscorteerd door twee F-16 toestellen boven Belgisch luchtruim.

Eén van deze toestelletjes die toch een vleugelwijdte hebben van meer dan 3 meter is gisteren in Weelde opgestegen voor een vlucht. Tijdens de vlucht verloren de mensen van VITO de controle over hun toestel. Het vloog op eigen kracht verder zonder dat de bediening op afstand kon ingrijpen. Daarom werden twee F-16 toestellen van de Belgische luchtmacht  uit Kleine-Brogel opgeroepen om de vlucht te bewaken en indien nodig neer te halen. Nadat het de Franse grens was gepasseerd werd de escorte overgenomen door de Fransen. 
Het onbemande toestel vloog ongehinderd verder tot in Frankrijk vooraleer het uiteindelijk neerstortte in de buurt van Reims, ruim 300 km van Weelde.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren