AJ 02607

Deze week staat in het Ravels onderwijs in het teken van het verkeer.

Daarbij staat het welzijn en de veiligheid van de kinderen voorop.

20240502 122422

AJ 02569

KWB vrijwilligers leren de scholieren hoe ze een ketting zelf terug kunnen plaatsen of hoe je door een beetje handig te zijn zelf kleine euvels kunt oplossen. 

Maarten Jansen, mobiliteitsambtenaar van de gemeente Ravels: "In het vierde leerjaar staan fietslessen op het programma voor de leerlingen. Deze zijn al achter de rug. De lessen vonden plaats bij Weelde Depot en werden gegeven door ervaren instructeurs. Tijdens deze sessies leerden de kinderen cruciale vaardigheden zoals het respecteren van voorrang, correct handgebaren gebruiken bij het afslaan, en het volgen van verkeerslichten en rotondes."

AJ 02578

AJ 02581

AJ 02584

Vandaag donderdag 2 mei is er een verkeersactiedag gepland voor de leerlingen van het vijfde leerjaar. "Een van de hoogtepunten is een fietsbehendigheidsparcours," zegt mobiliteitsambtenaar Maarten Jansen. "Daarnaast is er ook een tuimelwagen om de impact van ongevallen na te bootsen, workshops met VR-brillen om verkeerssituaties te ervaren, demonstraties en uitleg door ambulanciers. We richten ons ook op het belang van fietsreparaties en de dode hoek bij vrachtwagens."  

De lokale KWB afdelingen dragen bij aan de verkeersactiedag waar bijna 20 vrijwilligers hun stinkende best doen om de leerlingen de regels van het verkeer bij te brengen. De regels waar ze vorig jaar in het vierde leerjaar kennis mee hebben gemaakt worden hier nogmaals herhaald, zoals het respecteren van voorrang, correct handgebaren gebruiken bij het afslaan, en het volgen van verkeerslichten en rotondes.
Daarvoor is een behendigheidscircuit uitgetekend dat de kinderen nauwgezet moeten volgen. Sommigen zijn er sneller mee weg dan anderen, maar voor iedereen is er ruim aandacht en ze moeten er allemaal door want iedereen moet veilig de weg op kunnen.

AJ 02572

AJ 02598

AJ 02615

Morgen 3 mei ondergaan de zesdejaars een fietsexamen op de permanente verkeerseducatieve fietsroute. Deze route is herkenbaar aan de speciale borden en loopt kriskras door nze gemeente. Hier kunnen ze testen of ze klaar zijn om volgend schooljaar met de fiets naar het secundair onderwijs te gaan.

Hou er als bestuurder dus morgen asjeblief rekening mee dat er onervaren fietsers op de baan kunnen zijn.

Nog enkele kiekjes van de oefeningen en de lessen die vandaag weren gegeven….

1rawepo camera VERKEERSWEEK RAVELS © RAWEPO

Veijwilligers verkeersweek2024 AJ 02623

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren