RL 08747

Dit jaar geen speciaal thema op het schoolfeest van de Verrekijker maar een meezingfeest.

Het werd een meezingfeest waar alle aanwezigen, kinderen, familie en vrienden allemaal uit volle borst de liedjes konden meezingen.

Nieuwe directrice voor het eerst op schoolfeest aan het woord.

Dit voorjaar kreeg de Verrekijker een nieuwe directrice met Charlotte als vervangster van Miek van Eyndhoven die na 10 jaar de Verrekijker verliet voor een nieuwe uitdaging.

RL 08675

Voor de muzikale omlijsting van het gebeuren zorgde een uitgebreide delegatie van SNK Weelde die voldoende populaire songs op hun repertoire hebben staan om enkele avonden te vullen met een sing along. Ze vulden deze taak dan ook vol overgave zonder valse noot in alsof het een wekelijkse repetitie was.

De kleuterklas mocht beginnen met een goue-ouwe uit het genre kinderliedjes. “Ik heb de zon zien zakken in de zee.” Door iedereen gekend en alvast een goede start om de stembanden wat op te warmen.

RL 08689

Daarna kwamen het lied “Bewegen is gezond”, maar de sfeer zat er echt goed in wanneer de derde kleuterklas met SNK Weelde de tonen aangaf van “Laat de zon in je hart” van ons aller tieneridool Willy Somers.

"Dans je de hele nacht met mij"

Na de korte pauze ging het verder met een andere meezinger van formaat uit de jaren zestig van Karin Kent: “Dans je de hele nacht met mij” … en de drank begon hier en daar al te zorgen voor een (te) hoge noot.

We bleven in de waan van de dag met “Mooi weer vandaag” en Bartje Kaël werd niet gemist, want iedereen kende te tekst….  En ook die van de volgende song “Dromendans”.

RL 08679

Voor het vierde leerjaar was de grote knaller van een meezinger bewaard die al jaren in alle schalgerfestivals wordt meegebruld als internationale hymne van het schlagerlied: “Sweet Caroline”

De twee zesde leerjaren brachten vol overgave “Het Vliegerlied” en “Ik ga zwemmen” in een leuke choreo terwijl het derde leerjaar zich opmaakte voor hun laatste nummertje: “ik, jij, hij of zij… “ .

Daarna beroep werd gedaan op  alle kinderen, maar ook op de rest van de aanwezigen  om zich volledig muzikaal te smijten voor het laatste lied, het nieuwe schoollied van GBS de Verrekijker: “In de Verrekijker” op een melodie van Laat het gras maar groeien…. Van een muzikale apotheose gesproken, deze formule is alleszins iets om verder mee te nemen naar de komende jaren.

Warm, ja maar heerlijk !!

Over het weer hoorde je niemand echt klagen, hoewel het toch ontzettend warm was.

Zoveel mogelijk werd er gebruik gemaakt van partytentjes om de warmte te ontvluchten zodat niemand werd bevangen door de warmte of een zonnesteek zou oplopen.

Ondanks deze extreme weersomstandigheden zat de hele speelplaats toch alweer afgeladen vol. Iedereen had het naar zijn zin en nadat de optredens waren afgewerkt konden de kinderen zich amuseren met de verschillende spelletjes die door de Ouderraad en leerkrachten waren georganiseerd.

RL 08817

Ondertussen liep het storm voor de plantjesverkoop die ook nog wat centen in het laatje moesten brengen terwijl ook de tapkranen geen rust kenden. Alle opbrengsten van de dag gaan uiteraard naar de Ouderraad die kundig oordeelt op welke manier met het verdiende geld de kinderen kunnen geholpen in hun school.

Onze eigen Roger was ter plaatse om een fotoreportage te maken zodat iedereen nogmaals kan nagenieten van deze prettige en zonovergoten namiddag.  

1rawepo cameraFotoreportage Schoolfeest GBS De Verrekijker  2023  © RAWEPO-Roger Lemmens

RL 08800

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren