schoolbusnegensprong1

De schoolbusregeling die rijdt voor De Negensprong in Poppel is opgericht in 1973.

Dit gebeurde door een groepje enthousiaste ouders, die toen ook gestart zijn met het schoolbuscomité.

50 Jaar verder.

Er werd geld ingezameld en de eerste schoolbus was een feit. Ondertussen bestaan het comité alweer 50 jaar, enkele bussen en een hele reeks nieuwe vrijwilligers verder, maar hun doel blijft hetzelfde: Leerlingen van De Negensprong veilig van en naar school brengen.

Het busje wordt tijdens het schooljaar ook ingezet voor buitenschoolse activiteiten van de klassen. Een echte meerwaarde voor de school als je het ons vraagt. De bus kan natuurlijk niet rijden zonder de hulp van sponsoren en de gemeente.

“Wij, als schoolbuscomité, zijn dan ook zeer blij dat de gemeente een chauffeur beschikbaar stelt, die elke dag de kinderen van De Negensprong veilig vervoerd. Een grote dank hiervoor! “

Noodzakelijke inkomsten verzamelen.

“Om de schoolbus te kunnen behouden, hebben wij inkomsten nodig, wat helaas niet altijd makkelijk is, zeker omdat we de rit- en abonnementsprijzen betaalbaar willen houden. Wij hebben dan ook dit jaar de koppen eens goed bij elkaar gestoken en ideeën tot uiting gebracht. We hebben sponsorborden verkocht aan lokale ondernemers, die nu als magneetborden op onze schoolbus zitten. Sponsoren super bedankt hiervoor! Een ander idee kwam van het buurtcomité Aarle. Zij hebben jaarlijks een prachtige Kerststal, waar veel gezelligheid is en verschillende activiteiten georganiseerd worden. Zoals jaarlijks een kindermiddag, waarvan de opbrengst, door onder andere de verkoop van taarten, aan een goed doel geschonken wordt. Afgelopen Kerst was onze schoolbus het goede doel, hoe fantastisch was dat. De opbrengt van deze middag bedroeg € 1.000 “

Buurtcomité Aarle super bedankt hiervoor!!

Het volgende evenement staat ook al op de agenda. Dit evenement is georganiseerd door de Ouderraad van VBS De Negensprong samen met het schoolbuscomité.

Schoolbusbal

Op zaterdag 4 februari wordt een schoolbusbal gehouden in de gemeentezaal van Poppel. De middag staat in het teken van de kinderen van De Negensprong, zij mogen gezellig komen genieten van de activiteiten en de muziek van dj Robbe Kox. ’s Avonds vanaf 21.00 uur gaan de deuren open voor alle ouders en andere buurtgenoten die zin hebben in een gezellig feestje, ook natuurlijk met dj Robbe Kox.

 schoolbusnegensprong2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren