mc hammer

Op de Playback wedstrijd van de GBS De Verrekijker was het gisteren alweer sprinten voor een stoeltje toen de deuren van GC De Wouwer om 18:30h openden. 

Zoals het traditie is mogen de kinderen van de Verrekijker in januari optreden en zich even in grote sterrenwereld wanen op het grote podium met de straffe schijnwerpers en de rookkanonnen. 

 

De kleinsten mogen beginnen.

De kleinsten van het 1e en 2e leerjaar mogen zoals steeds de spits afbijten zodat de groteren later naar de grote climax kunnen toewerken. De leerlingen van het zesde leerjaar nemen ook al stilletjes afscheid van zes jaar lagere school en dit evenement wil niemand missen, zelfs vele jaren later komen ze nog steeds kijken.

Als derde mochten Neele en Geraldine het podium nog een keer op met hun Kinderen voor kinderen. Nummer twee werden Lanthe en Sarah die samen een exotische Pina Colada kwamen drinken op het podium en daarbij vinnig met de jonge heupen wiegden.

Primus in de jongste categorie werden Axel en Sam met een ode aan de vrouw van Nick en Simon, de twee waren zelfs door het dolle heen en konden hun geluk niet op.

axl en sam

this one 

3e & 4e leerjaar

In deze categorie lag de lat al een ietsje hoger…. Ze zijn ook al wat ouder zodat de jury al wat eer op de lipsync gaat letten en of het dansje wel genoeg is ingeoefend.

Zoë en Hailey kwamen als derde uit de bus met een gewaagd en  stevig rocknummer van Joan Jett & the Black Hearts. De tweede prijs ging naar Despacito, een vakantiehit van vorige zomer van Luis Fons ft. Daddy Yankee dat werd vertolkt door Leonardo, Thijn en Artur.

Voor de eerste prijs stonden al vanaf hun optreden een bende enthousiaste jongens en meisjes te dringen om het podium op te mogen klauteren voor hun bisnummer. Lena, Kato, Lore, Lien, Jaan, Nand, Frederiq en Warre ( een hele bende dus) wisten al bijna zeker dat ze in de prijzen zouden vallen met hun nummer This one’s for you.

Persoonlijk vonden we het wel een beetje jammer dat het Zo verliefd niet in de prijzen viel. Roos bracht het met veel overtuiging en liet ons genieten van een bijna perfect optreden. Jammer dat het bij de jury niet de juiste snaar raakte. 

together

De big ones….

Al laatste was het de beurt aan de groten….. 

Ondertussen was het zo rumoerig geworden in de zaal dat het moeilijk werd om achteraan nog iets van de muziek te horen, maar dat hoort er allemaal bij.

In deze laatste categorie komen hier en daar nog wel eens wat jongere kandidaatjes terecht die dan duidelijk nog wat podiumervaring te kort komen, maar wie weet nemen ze dit wel mee om volgend jaar verrassend uit de hoek te komen.

Als derde in de categorie 5e en 6e leerjaar kregen we het nummer All Stars met Hanna, Stien, Floor en Demi die ons met een sterke performance de originele Martine Solveigh ft. Alma  bijna deden vergeten. 

Eline Verhoeven kaapte met een sterk “There for you” van OT de tweede plaats weg voor de meiden van All Stars die wel wat meer hadden mogen/kunnen verwachten, maar de winnaars van deze Verrekijker Playback 2018 werden Bas, Nelle, Eva en Maureen die met “Can’t touch this’ van MC Hammer de hele zaal gek kregen. Bas kon maar op het nippertje meedoen nadat een ongeval hem vrijdagnamiddag nog in het gips stak. Gelukkig is Bas geen doetje en loste hij het op zijn eigen manier op.

Volgend jaar weer op post voor de volgende Playbackshow van GBS De Verrekijker.    

 mc hammer2

Fotoreportages Playbackwedstrijd GBS De Verrekijker 2018 © RAWEPO

Deel 1 - © JC

Deel 2 - © @V

 

Voor de filmopnames moeten jullie nog even geduld oefenen, we zullen enkele clips monteren maar dat vergt wat meer tijd wegens het feit dat we eengrote cyberaanval hebben moeten trotseren vandaag.

 roos verhoeven

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren