IMG 3793
Zonet is in GBS De Kleine Wereld de openingsceremonie voor de Olympische Spelen met veel enthousiasme afgewerkt.
Onder een stralende hemel hielden de deelnemende landen een glorieuze optocht door de straten van Ravels,  ondertussen hun land aanmoedigend met eigen gemaakte slogans.
 

Vele grote landen vertegenwoordigd.

Als eerste land na de Olympische vlag zagen we Mexico de optocht openen, gevolgd door Spanje en het grote Rusland. Ook Nederland, Brazilië, Jamaica, Japan en nog vele andere landen waren op het appél, maar het meeste applaus was toch voor ons eigen landje Belgium!
Na een hele toer door de Kloosterstraat, Meiboomlaan, Molenzicht, en dan terug via Oosteinde en de Sint Servatiusstraat kwam de lange stoet waaraan de keuters niet deelnamen via de Kerkstraat terug aan bij de hoofdingang van de school waar de kleuters ongeduldig zaten te wachten om een erehaag te vormen voor hun sportieve grotere schoolgenoten.
Op de speelplaats stond een groot podium opgesteld om de officiële ceremonie af te werken in het bijzijn van vele ouders die voor de gelegenheid waren komen kijken.
 

Belangrijk moment, de Olympische eed wordt afgelegd.

Na het ophangen van alle, zelf gemaakte vlaggen van de deelnemende landen en de supportersvlaggen van de kleuterklasjes was het hoog tijd voor het afleggen van de Olympische eed. Deze werd door iedereen, zin voor zin luid mee gescandeerd en was een beetje aangepast aan de gelegenheid:
“ IK SPEEL EERLIJK
IK WAARDEER MIJN TEGENSTANDER
IK DRAAG ZORG VOOR HET MATERIAAL
IK LUISTER NAAR DE SCHEIDSRECHTER
MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN.”
 

Olympische vlam

Dan was het moment suprême aangebroken,  het ontsteken van de Olympische vlam. Hiervoor waren twee jonge atleten verkozen die de eer kregen om dit werkje te klaren en, zij het een beetje aarzelend zoals dat hoort op de Spelen, ze kregen het voor elkaar. De vlam brandde even later en zal zo de Olympische gedachte verspreiden gedurende deze Ravelse Spelen.
IMG 3797
Als afsluitende act kwamen nog de Olympische dansers het Olympisch lied opluisteren met een dans die door iedereen enthousiast werd meegedanst. De Spelen kunnen nu van start gaan.
Zoals het de traditie is bij de Olympische Spelen wordt  er bij de sluitingsceremonie altijd met één enkel zin verwezen naar de graad van deze editie….. we zijn er nu al van overtuigd dat deze editie er één zal zijn van hoop voor de toekomst….

“LET THE GAMES BEGIN”

fotograaf
De volledige reportage van de optocht en de openingsceremonie kan u via onze reportage bekijken in deze fotoreeks : Start Olympische Spelen GBS De Kleine Wereld.
 
IMG 3791
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren