dkw olympics

We kregen vanmorgen en dringende oproep om een zeer belangrijke gebeurtenis aan te kondigen.
Omdat de stadions niet tijdig klaar geraken en vanwege milieuproblemen worden de Olympische Spelen verplaatst naar GBS De Kleine Wereld in Ravels.
Omwille van de dringende problemen is aan de directie en de leerkrachten van onze GBS verzocht om een soort alternatieve OS te organiseren voor de kinderen in de school. 
 

Openingsceremonie en wedstrijdschema’s.

De school wil zich engageren om sport te promoten en organiseert daarom van woensdag 13/04/16 tot vrijdag 22/04/16 ook Olympische Spelen in Ravels op de school. 
Maandagmorgen, direct na de paasvakantie wordt de aanloop genomen naar de Olympische Spelen van de Kleine Wereld. De leerlingen zullen een presentatie krijgen over de OS en er zal ook geknutseld worden, vlaggen van de verschillende deelnemende landen en fakkels moeten nog worden gemaakt.
Donderdag 14 april worden de OS geopend met een mooie ceremonie waarbij volgens traditie de Olympische vlam zal worden ontstoken. Deze ceremonie is volgens de traditie ook strikt geheim gehouden.
Voordien zullen de kinderen van het Lager Onderwijs een parade optocht houden, land per land zullen ze door de straten van Ravels trekken. Bij aankomst vormen de kleuters een erehaag voor de leerlingen.
 

“Meedoen is belangrijker dan winnen!”

Alle leerlingen van de Kleine Wereld zullen in deze Olympische week kunnen proeven van verschillende sporten. Daarnaast houden de leerlingen van de Lagere School een wedstrijd per land. Zo willen ze allemaal meestrijden om één van de gegeerde medailles te behalen, brons, zilver of goud. Deze belangrijke Olympische regel wordt echter hoog in het vaandel gehouden : “Meedoen is belangrijker dan winnen.”
 

Planning: 

- Woensdag 13/04/16: De Olympische Spelen worden aan de kinderen voorgesteld: de Olympische eed en de Olympische vlag zijn een onderdeel. 
- Donderdag 14/04/16: In de school vindt een openingsceremonie plaats en gaat ook een delegatie van atleten door een deel van het dorp. 
- Van woensdag 13/04/16 tot vrijdag 22/04/16 worden er allerlei sporten voor zowel de kleuters als de leerlingen van de lagere school georganiseerd. Elke dag begint ook met een opstartmoment: een lied en een dans. 
- Op donderdag 14/04/16 en donderdag 21/04/16 worden er voor de kinderen van de lagere school allerlei proeven met een doorschuifsysteem voorzien. 
- Op vrijdag 22/04/16 vindt de slotceremonie plaats en wordt de Olympische vlam gedoofd.
 
Kijk zeker op de website en facebook voor meer nieuws over dit project. Ook Rawepo zal uiteraard aandacht besteden aan de openingsceremonie aanstaande donderdag.
 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren