2024 06 08 Repair Café Chalet 3

Zoals gewoonlijk waren de rappe figuren er reeds vóór 14 u met hun mankerende toestellen.

Geen probleem, we gebruiken een nummering!

Stoomstrijkers & stofzuigers zijn de koplopers.

Wel spijtig of juist de schuld van de fabrikanten: stoomstrijkers & stofzuigers zijn het meest aangeboden ! Maar het makkelijkst te repareren: een mini-slijpschijf, het mankement zat ‘m in de “prise”. Een aangebrachte inbouw-oven kon niet worden hersteld maar wel de diagnose gesteld: de stuurthermostaat schakelde het toestel uit, veiligheidshalve. 

Van de aangeboden toestellen kregen 6 er een “plus” als quotering, ééntje zelfs +++, dank je ! Systeem Repair Café is om te repareren waar kan, onderdelen zijn niet aanwezig, en toch lukt het meermaals ! Het aanduiden van het “foute” onderdeel is hulpmiddel om het in de detailhandel te gaan opzoeken… als er  al de wil aanwezig is in de “na-verkoop-dienst”. Een lekkend stoomstrijkijzer met de typenaam “Perfect Care” had als gebrek: een sluitingsring ! Het onderdeel kost “niks”, maar ga het maar vinden… Eigenaar koffiezetter ging blij naar huis. Kwamen eveneens op de reparatietafel: een zaagmachine – een haagschaar – een keyboard, maar spijtig niet hersteld.

2024 06 08 Repair Café Chalet 1

De naaister van dienst kon een hemd herstellen. 

jesdevriendtDe Digidak vrijwilliger had te maken met enkele vragen i.v.m. smartphones. Ook het mailprogramma van de Apple-tablet vertoonde rare reacties, maar uiteindelijk kon de eigenares  toch nog tevreden een kop koffie drinken met aanwezige vriendinnen. 

Vaststelling: zoals in de titel al gesuggereerd => er was minder aanbod. Ligt het aan de locatie ? We proberen een antwoord te zoeken.

En aan het begin van Repair Café werd afscheid genomen van Jes Devriendt – jarenlang actief in het verenigingsleven van Ravels - zij is verhuisd naar Lochristi – in de nabijheid van haar kinderen / kleinkinderen. 

Een passende bloemenmand was haar deel: van harte bedankt Jes !!

Volgende Repair Café: 7 september en 7 december 2024 Weelde De Brouwerij.

2024 06 08 Repair Café Chalet 2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren