natuurpunt amfibie

Veel Natuurpuntafdelingen hebben in de voorbije weken hun uiterste best gedaan om amfibieën te redden omdat ze dikwijls slachtoffer zijn van het verkeer.

Daarom willen natuurliefhebbers vermijden dat dit gebeurt in hun mooie groene omgeving.

Dank zij de talrijke vrijwilligers.

Om resultaat te kunnen boeken hebben talrijke vrijwilligers zich ook aangemeld bij Natuurpunt Kern Ravels. Er werden schermen en emmers geplaatst langsheen Koningstraat - Nijverheidsstraat in Weelde. Het resultaat van deze actie: er zijn 571 Padden, 55 kikkers en 179 salamanders gered dank zij vrijwilligers, gezinnen en schoolkinderen die paraat stonden om mee te helpen bij dit project.

Alles voor de voortplanting.

Amfibieën kiezen zelf wanneer ze hun trektocht starten naar een voortplantingspoel. Ze doen dat enkel als het ’s nachts een beetje vochtig was en niet te koud. Dan ontwaken ze uit hun winterslaap.  Bij de padden gebeurt het wel eens dat het mannetje een vrouwtje omhelst en niet meer los laat. Dan gaan ze samen verder op zoek gaan naar de poel waar ze geboren zijn. Het vrouwtje legt dan haar talrijke eitjes in de poel waarna het mannetje de eitjes bevrucht zonder het vrouwtje aan te raken. Een voorbeeld van het wonderlijke natuurleven.

Wie zin heeft om volgend jaar mee te helpen bij de redding van amfibieën kan zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren