IMG 20230821 WA0006

Eind augustus werd er overgegaan tot plaatsing van 689 zonnepanelen op het dak van hal 15 van Weelde Depot.

Deze zonnepanelen staan in voor de voor de volledige elektriciteitsvraag van de gemeentelijke gebouwen.

Zo verlaagt de gemeente de elektriciteitsfactuur én worden we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Met een totaal vermogen van 282,49 kilowatt piek (kWp) zijn de 689 zonnepanelen op het dak van Weelde Depot in staat om jaarlijks een geschatte opbrengst van 252,09 megawattuur (MWh) te genereren. Dit is een indrukwekkende hoeveelheid groene energie die niet alleen zal worden gebruikt om Weelde depot, maar ook de andere gemeentelijke gebouwen van stroom te voorzien.

IMG 20230821 WA0004

Burgerparticipatie

Voor de plaatsing van de panelen werkt het gemeentebestuur samen met de Kempense burgercoöperatie Campina Energie. Inwoners, verenigingen en/of bedrijven van Ravels krijgen nog tot eind dit jaar de kans om via de aankoop van aandelen te participeren en te delen in de winst. Dankzij dit soort projecten kan ook jij groene energie opwekken en daar je winst uit halen. Het blijft slim om te investeren in hernieuwbare energie. Door aandelen te kopen van Campina Energie word je voor een deel eigenaar van de zonnepanelen. Wie een aandeel heeft, beslist mee over de investeringen en dividenden en haalt rendement uit alle installaties van Campina Energie. Een aandeel kost € 250 en is op naam. Je kan maximaal 40 aandelen kopen. Er zijn geen in- en uitstapkosten. Het dividend bedraagt maximaal 6%. Wil je meer weten over de voorwaarden? Surf naar https://aandelen.campinaenergie.be/weeldedepot.

IMG 20230821 WA0011

Verkleinen ecologische voetafdruk

Burgemeester Walter Luyten is enthousiast over de voltooiing van het project en benadrukte het belang van duurzame initiatieven in de gemeente. "De installatie van deze zonnepanelen op Weelde Depot is een grote stap voorwaarts in onze inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzame toekomst voor onze gemeenschap," zei hij. "We zijn trots op deze prestatie en kijken uit naar de positieve impact die dit zal hebben op onze gemeente en het milieu."

Met de plaatsing van deze zonnepanelen toont gemeente Ravels aan dat duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan in de beleidsplannen. Dit project zal niet alleen de energie-efficiëntie verbeteren, maar zal ook dienen als een inspiratiebron voor andere gemeenten en organisaties die streven naar een groenere toekomst.

IMG 20230821 WA0012

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren