light bulb

Mensen die in Europa wonen, waaronder België en Nederland, merken een forse stijging van de aardgasprijs.

De reden is dat de wereldwijde vraag naar brandstof stijgt, en dit probleem zorgt ervoor dat consumenten hoge energierekeningen betalen.

De stijging van de vraag naar aardgas kan ook je koopkracht verminderen. Het lijkt erop dat rotan manden en andere woonaccessoires in de loop van de tijd duurder zijn geworden. Een ander feit is dat de vraag naar de meeste grondstoffen toeneemt en een prijsstijging veroorzaakt. De belangrijkste trigger is het wereldwijde economische herstel als gevolg van de schok van de pandemie. Daarnaast is de aardgas concurrentie in Oost-Azië en Europa een van de redenen geworden.

Omgaan met energiecrisis: elektriciteit

De energiecrisis is een veelvoorkomend probleem en mensen moeten er slim mee omspringen. Je kunt bijvoorbeeld overstappen van energieleverancier. Deze methode is eenvoudig omdat er slechts een telefoontje of e-mail nodig is om over te schakelen van een op fossiele brandstoffen gebaseerde bron naar hernieuwbare energie. Overstappen van energievoorziening is verstandig met de onzekere markt van gas en olie op dit moment. Wees daarnaast slim met je apparaten, zoals rotan lampen of andere. Zet je apparaten in dit geval niet op stand-by, want ze blijven stroom gebruiken, ook al staan ​​ze uit. Apparaten die in de stand-bymodus staan, zijn namelijk verantwoordelijk voor 15% van het elektriciteitsverbruik in je huishouden.

Andere aanbevolen ideeën: stekkerdozen en werkzaamheid

Het volgende idee is om slimme stekkerdozen te gebruiken voor al je apparaten en apparaten, inclusief een rotan hanglamp. In plaats van rond te lopen en apparaten los te koppelen om energieverbruik te besparen, is deze taak minder lastig met stekkerdozen. Gebruik je apparaten ook verstandig. Gebruik je wasmachine bijvoorbeeld wanneer deze helemaal vol zit. Dit voorkomt dat je de machine vaker gebruikt vanwege kleinere ladingen wasgoed, wat leidt tot meer energieverbruik.

Omgaan met energiecrisis: brandstofefficiëntie

Als autobezitter betaal je in de loop van de tijd voor brandstof. Ook wordt de prijs duurder door de stijging van de aardgasprijzen. Het goede nieuws is dat je het brandstofverbruik kunt verminderen door een betere chauffeur te worden. Een rustige acceleratie zal bijvoorbeeld het brandstofverbruik verminderen. De volgende truc is het aanhouden van een constante snelheid, omdat dit meer brandstof kan besparen. Je auto verbrand meer brandstof als je snel optrekt en weer afremt.  Anticiperen op verkeer is nuttig om dat probleem te vermijden. Kies je weg en houd je snelheid zo constant mogelijk tijdens het rijden.

Meer geld besparen op gas

Veel huishoudens hebben een verwarmingsinstallatie in huis. Het kost je echter vaak veel geld door het overmatige gasverbruik. In dit geval voorkom je energieverspilling door eventuele luchtlekken te blokkeren. Lekkende deuren en ramen zijn verantwoordelijk voor een hoge stookkosten. Sluit ze dus goed af. Het volgende idee is om te investeren in een slimme thermostaat. Het optimaliseren van het gebruik van een thermostaat is een van de beste methoden om de gasrekening te verlagen. Je bedient hem met je slimme apparaten, zoals een laptop, smartphone of tablet. Ten slotte kan het wisselen van gas aanbieder je helpen om geld te besparen op je gasrekening. De reden is dat sommige gasbedrijven goedkoper zijn dan andere.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren