boomplantactie Overbroeck1

Gisteren maar ook vandaag waren vele mensen in de weer  met het planten van duizenden jonge bomen op het mooie domein Overbroeck in Poppel.

Dit was allemaal in het kader van de nieuwe boomplantactie van het natuurdomein.

Nadat ook gisteren al een deel van het werk was gedaan door de leden van Natuurpunt en vrijwilligers waren ook vandaag de mensen aan het werk, deels om de vernielingen van de everzwijnen van vannacht ongedaan te maken (maar ook dat hoort erbij, de natuur is onvoorspelbaar), maar ook om de rest van het nieuwe plantgoed in de grond te krijgen.

Naast de vrijwilligers en de leden van Natuurpunt waren verschillende ondernemers aanwezig die door hun sponsoring en hulp zelf hun  ecologische voetafdruk willen verminderen . Gisteren was bijvoorbeeld Kuehne & Nagel met een delegatie aan het werk en vandaag was de firma Smulders  uit Arendonk bomen aan het planten op het mooie domein.

boomplantactie Overbroeck2

Richard Vergaelen (Natuurpunt): “ We zijn hier vandaag erg blij dat we de firma Smulders mogen ontvangen die hier een soort van teambuilding houden door ons te helpen met de Green Deal, hierdoor dragen deze firma’s hun steentje bij om dit natuurdomein opnieuw uit te bouwen door hun hulp en financiële bijdrages. Gisteren hadden we al de firma Kuenhe & Nagel en eerder was ook de firma Soudal  al betrokken bij één van onze acties.”

Coördinator Willy Remeijsen (Kern Ravels): “ We hebben een project opgezet om deze week zo’n 4 ha aan te planten met streekeigen planten. Daarvoor dient dit gedeelte van Overbroeck opnieuw te worden aangeplant om een mooie bebossing te krijgen. Daarna is het ook de bedoeling om het water ter plaatse te houden, het hemelwater dat hier valt willen we ook hier houden. Als laatste punt op de agenda is het creëren van heischraal grasland aan de Noordkant van het domein. Wat het gebied zelf betreft willen we het ook graag opentrekken voor de bevolking zodat de natuurliefhebber met respect voor de natuur in het domein kan komen wandelen.”

Onze man ter plaatse Roger hield enkele mensen de microfoon onder de neus en kwam met de volgende interviews naar huis:

Richard Vergaelen - Natuurpunt

Smulders 1

 Smulders 2

 1rawepo camera Fotoreportage Boomplantactie
             © RAWEPO  |  Roger Lemmens ©

boomplantactie Overbroeck3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren