archieffoto reyrink2019archieffoto 2019

Gisteren werden op Rovert in Poppel aan de grens met Nederland, bouwwerken door de politie stil gelegd.

Nadat klacht was neergelegd bij de gemeente door omwonenden op Nederlands grondgebied greep de politie in en legde de werken stil met onmiddellijke ingang.

De firma Reyrink Groep, bij onze Noorderburen beter bekend heeft ook in Poppel een vestiging waar ze volgens hun website aan asfaltverwerking doen.

De firma Reyrink spreekt over “miscommunicatie” maar volgens een woordvoerder van de Ravelse bouwdienst is er geen vergunningsaanvraag ingediend.

De eigenaar houd echter vol dat er niks aan de hand is. 

Ruud Reyrink: “ De gemeente wil daar een nieuw fietspad aanleggen en we hebben de erfafscheiding in orde gemaakt en een hek geplaatst. Dat is allemaal in overleg gedaan, ik denk dat er sprake is van een miscommunicatie.”

Op de gemeentelijke bouwdienst wilde en wel kwijt dat er eind vorig jaar wel enkele zogenoemde milieumeldingen binnen gekomen waren voor de Beekseweg. Het gaat dan om een opslag van vijfduizend liter brandstof, opslag van risicovolle producten zoals kunstmest en het wordt gebruikt voor maximaal 25 voertuigen waaronder aanhangwagens. Volgens Belgische regelgeving is daarvoor geen vergunning nodig. Een melding is voldoende, aldus de woordvoerder van Ravels. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren