klimaatzaak

Natuurpunt Turnhoutse Kempen schreef zich in als trekker voor Turnhout bij de organisatie van deze betoging.

Grootouders voor het Klimaat, Hart boven Hard en PVDA zijn bereid om zich aan te sluiten bij ons initiatief. We kregen van het Turnhoutse schepencollege de toestemming om onze bezorgdheid over de gezonde toekomst van het klimaat bekend te maken.

Op zondag 14 maart verzamelen we met respect voor de afstandsregels en de andere Coronamaatregelen op DE GROTE MARKT IN TURNHOUT, liefst in het zwart gekleed en met een zelfgemaakte, witte advocatenbef. Dat mag gerust een eigen creatieve versie zijn. Een spandoek of een kenmerk van je vereniging mag je ook meebrengen. Een mondmasker is verplicht. De exacte locatie is de marktruimte tussen de kerk en het stadshuis. Om 15 u staan we kort stil en laten een sirene afgaan, waarmee we de urgentie van de klimaatcrisis in de verf zetten. Voorzitter Dirk Segers van Natuurpunt Turnhoutse Kempen houdt een korte toespraak. De manifestatie gaat een kwartiertje duren.

Er mogen maximaal 100 deelnemers meedoen met onze Klimaatactie. JE WILT ER TOCH OOK BIJ ZIJN?

Inschrijven kan via EMAIL naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nationale organisatie vraagt ook je GSMnr te vermelden bij de inschrijving.

KLIMAATZAAK vecht al jaren om op juridische wijze aan te klagen dat onze regeringen veel te weinig inzetten om ervoor te zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen zullen kunnen leven in een gezonde omgeving. Voor meer info kijk je best op: https://www.klimaatzaak.eu/nl

Meer dan 6 jaar zit er tussen de ingebrekestelling en de  pleitzittingen in de rechtbank. Meer dan 61.000 bezorgde burgers sloten zich de voorbije jaren aan bij Klimaatzaak om onze overheden aan te zetten tot doeltreffend klimaatbeleid. Zes lange jaren.  Het aftellen naar de pleitzittingen is begonnen. Voor de start van de rechtszaak, laten we nog eens luid van ons horen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren