pret in tuin Boshuis

Stel dat we op 8 juni de melding krijgen dat het Boshuis weer open mag, dan gaan we jullie met open armen ontvangen, maar met de nodige veiligheidsmaatregelen.

We leggen even uit hoe we dat gaan aanpakken.

We zullen heel blij zijn indien we jullie mogen terug zien vanaf 14 juni. De openingsuren zijn op zondag van 13 tot 18u. De woensdagopening valt weg als er geen activiteit kan voorzien worden. 

Wat mag u verwachten aan maatregelen opdat we elkaar veilig kunnen ontmoeten?

De bezoekers moeten hun handen ontsmetten bij het betreden van het terrein. Verder vragen we om bij vertrek je leeggoed op een dienblad te plaatsen op een tafel naast de chalet. De chalet wordt niet geopend. Het alternatief is : we zetten tafels buiten, achter de chalet in de tuin bij de kruidenbakken en op het grasveld voor de chalet. Bij slecht weer worden er ook een beperkt aantal tafels gezet onder het afdak.

We voorzien 4 stoelen per tafel en een geplastificeerde prijslijst vindt u op elke tafel. Verder is er een voorraad papieren zakdoekjes voorzien, voldoende zeepflacons, vuilbakken en ontsmettingsproduct en doekjes bij de wc's zodat u zelf uw wc-bril kunt ontsmetten. Graag doortrekken met het deksel op de wc.

We dringen aan om zoveel mogelijk elektronisch te betalen. We blijven taart, soep, chips, chocolade, koekjes van Widar en ijsjes verkopen, maar geen kaas.

De activiteit "Pannenkoeken bakken " die normaal plaats vindt op 24 juni wordt vervangen door het aanbod om met het gezin de fauna en flora van de gewestbossen te gaan verkennen met een doe-rugzakje.

Het  jaarlijkse fietsevenement DE SCHAKEL gaat niet door. Over de filmproductie van MOOV hebben we nog geen verder nieuws.

De maandelijkse geleide wandelingen met gids zullen gebeuren met voorinschrijvingen vanaf 21 juni. Hoe je kunt inschrijven kunt u lezen  op website https://natuurpunt-turnhoutsekempen.be/ of via de Facebookpagina van het Boshuis.

WAT KUNNEN WE NOG VERTELLEN OVER ONZE PLANNEN INDIEN HET BOSHUIS OPNIEUW OPENT LATER DAN 14 JUNI?

Bij wandelingen/fietstochten gaan we deelnemers verplicht laten inschrijven (per mail, kosteloos) zodat we een idee van de grootte van de groep hebben en bij eventuele annuleringen de mensen persoonlijk kunnen verwittigen. 

We stellen voor om de tentoonstelling over een nieuw ontwerp van de tuin aan het Boshuis opnieuw te laten plaats vinden in CC DE Wouwer. Dit ontwerp werd ontwikkeld door studenten van de Erasmus Hogeschool Brussel, afdeling Landschapsarchitectuur. We hebben voorlopig geen zicht op een moment waarop we de opening kunnen hervatten. We overleggen hierover met CC De Wouwer. 

Team OgentroostOgentroost (expeditie Natuurpunt) Het nationale evenement is verschoven naar 2021. Maar Corona krijgt ons team niet klein. We zullen als team Ogentroost op zondag 28 juni de verbinding stappen tussen onze 2 doelreservaten. We stappen van het Kijkverdriet naar het Turnhoutse Vennengebied en terug, een tocht van 28 km. Afhankelijk van het verdere verloop van de exitmaatregelen, kunnen we deze openstellen om mee te wandelen, of niet. Hou zeker onze nieuwsflits en Facebook in de gaten, we houden jullie op de hoogte! Wij danken onze sponsors, die Expeditie Natuurpunt in deze uitzonderlijke omstandigheden blijven steunen. 

CC De Wouwer wil een voorstelling in het kader van het MOOOV-filmfestival mee organiseren in de tuin van het Boshuis. We delen de juiste info over de uitgekozen film, datum e.a. later mee. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren