48 uur later
Vorige week zaterdag waren meer dan 400 gemotiveerde Ravelse burgers een hele voormiddag druk bezig om het zwerfvuil dat Ravels ontsiert op te ruimen.
Na afloop hoorden we positieve berichten over de opruimactie: minder zwerfvuil dan vorige jaren ….. misschien werkt de sensibiliseringsactie wel degelijk en worden we met z’n allen aangespoord om minder vuil weg te werpen in de natuur…. Tot we volgend bericht kregen vandaag ☹
 

Grote teleurstelling, slechts 48 uur na opruimactie.

“Na de geslaagde opruimactie van afgelopen zaterdag fietste ik maandagmorgen, dus net geen 48 uur later dan de actie, het volgende traject Kampdijk… Lusthofstraat, Raaftuinweg, Klein Ravels , daar draaide ik de ruilverkavelingsweg in  tot aan containerpark. Groot was mijn verbazing dat ik in totaal al op 7 locaties opnieuw zwerfvuil zag liggen. ik heb het eens  bij elkaar gelegd en je kan mijn oogst bewonderen op de bijgaande foto . Schandelijk  dat men zo weinig respect heeft voor het werk van onze vrijwilligers en onze leefomgeving."
Rudy C
 

Gedumpte koelkast.

En dat was nog niet alles. Van een groepje wandelaars kregen we te horen dat er dinsdag op het midden van  de verbindingsweg Goudbergstraat-Singelstraat een hele koelkast in het midden van de weg stond, gewoon gedumpt.
Voor ons kunnen de straffen niet hoog genoeg zijn voor deze praktijken, gewoonweg schandalig is het. Nog erger is het als je weet dat door Recupel de koelkast normaal gezien gewoon gratis naar het containerpark mag worden gebracht. Deze mieve eigenaar opteerde er echter voor om zijn versleten apparaat gewoon op een verlaten landweg achter te laten en zo de rest van de gemeente op te zadelen met het probleem.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren