lions2

Gisterenmorgen kwamen een goede 150 leden van de Lions Club uit onze provincie samen aan de pastorij Hof ten Berge in Weelde om hun 100 jarig bestaan te vieren.

Omdat de Lions Club vooral bekend is om hun bijdrage aan verschillende goede doelen was ook speciaal voor deze verjaardag een goed doel uitgezocht in onze gemeente.

 

lions1

 

Boompjes plantdag in Weelde.

De zeven Kempense afdelingen van Lions en hun kleinere broertjes van Leo organiseerden een boomplantactie aan de Noord Heikant waar een gerooid bos werd herplant met vers plantgoed van verschillende soorten loofbomen.

Ook aan de Schrieken, meer bepaald in de buurt van het Chinese paviljoentje, diep in de bossen, werd een open stuk bos terug van vele honderden jong plantgoed voorzien.  Dit werd op een professionele manier gedaan met beschermende jasjes voor de jonge boompjes zodat deze niet onmiddellijk worden opgepeuzeld door het wild in deze bossen.

 

200.000 Euro per jaar naar goede doelen.

Via allerhande uiteenlopende activiteiten, gaande van eetfestijnen tot het verkopen van paaseieren, worden de fondsen bijeen gehaald om de goede doelen te ondersteunen. Meestal zijn het zaken in de zachte sector zoals de zorg, maar met dit initiatief van gisteren liet Lions ook zien dat het milieu hoog op hun programma staat. Eén der prominente leden van de Kempense afdeling Turnhout is notaris Filip Segers die zelf verhinderd was wegens andere verplichtingen. Toch blikt Filip trots terug op wat de Lions Club de laatste jaren heeft gepresteerd in de regio.

 

lions3

BBQ en smoutebollenkraam.

Nadat de bijna 2.500 boompjes, met een waarde van € 1,00/ stuk waren geplant ging het terug richting pastorij in Weelde waar alle planters werden vergast op een BBQ en smoutebollen. Een bezoekje aan “Arbeid adelt” onze gemeentelijke trots mocht ook niet ontbreken en om de BBQ wat te laten zakken stond ook nog een wandeling op het programma die als zwerfvuilwandeling werd opgevat.

 

lions5Lions 100 bank met Lindeboom.

Eén van de plantboompjes, een lindeboom werd achter de hand gehouden om naast de nieuw geplaatste  zitbank te worden geplant. Dit unieke exemplaar werd ingehuldigd, samen met de Lions 100 Bank als “Kleinste boom der Kempen”. Onze Ravelse schepen  van Openbare Werken Patrick Van den Borne nam de honneurs waar voor de gemeente.

 

1rawepo camera    Fotoreportage 100 jaar Lions gevierd te Weelde.

Via bovenstaande link kan u nog een fotoreportage bekijken van de activiteiten van de viering 100 jaar Lions in onze gemeente.

 

lions4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren