zwerfvuilactie 2017

Op zaterdag 8 april 2017 organiseert de gemeente Ravels opnieuw een zwerfvuilopruimactie.
Deelnemende verenigingen kunnen daarvoor een gemeentelijke subsidie aanvragen.
 

Ravels hanteert het principe  "De Vervuiler betaalt"

‘De vervuiler betaalt’ is voor het gemeentebestuur van Ravels het uitgangspunt voor een billijk duurzaam beleid. Dat gaat van afvalverwerking tot het aanpakken van hinder. Het gemeentebestuur streeft ernaar om zwerfvuil te bestrijden via preventiecampagnes maar ook om, met ondersteuning van de politiezone, hard op te treden tegen sluikstorters.
 

Burgers actief betrekken in het beleid. 

In zijn strijd tegen die (kleine) groep van vervuilers wil het gemeentebestuur ook de burger actief betrekken. Daarom wordt er op zaterdag 8 april 2017 een zwerfvuilopruimactie georganiseerd. Erkende Ravelse jeugd-, sport- en cultuurverenigingen en ouderraden kunnen een gemeentelijke subsidie krijgen als ze deelnemen aan de zwerfvuilopruimactie.
 

Knelpuntenlijst

Elke vereniging kiest uit de knelpuntenlijst het traject dat ze wil opruimen. Zo staat ze, in ruil voor een kleine subsidie, mee in voor het proper houden van de gemeente en geeft ze een duidelijk signaal naar de overtreders dat zulk gedrag niet hoort.
 
Als deelnemer krijg je gratis werkhandschoenen, een grijptang, vuilniszakken, een verfrissing voor onderweg en achteraf een drankje tijdens de samenkomst aan de gemeentelijke werkplaats.
 
Om je vereniging in te schrijven (tot 20/3) of voor meer info kan je terecht op de gemeentelijke milieudienst (014 65 41 75 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren