klimaatactieplan ravels

Ook onze gemeente moet in het kader van het energie- & klimaatactieplan dat nationaal wordt uitgerold voldoen aan enkele opgelegde criteria.
Het getuigt ook van een moderne milieubewuste visie om aan onze kinderen en kleinkinderen een leefbare wereld achter te laten, dat is onze verpletterende verantwoordelijkheid.  
 

Burgemeester op de fiets

 

Beste inwoners

 
In maart 2014 ondertekende onze gemeente het Burgemeestersconvenant.Met deze ondertekening engageerde ons gemeentebestuur zich om concrete maatregelen te nemen om de CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% terug te dringen.
 
Om deze doelstelling te bereiken werkte het bestuur een klimaatactieplan uit met concrete maatregelen. Dit actieplan kunt u 
raadplegen op www.kempen2020.be. Heeft u nog ideeën? Laat ze ons gerust weten.
 
“Burgemeester op de fiets” is één van de opgenomen acties. Als boegbeeld van deze actie doet de burgemeester van 6 juli tot 12 juli zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets. Zijn fietservaringen kunt u volgen in zijn dagboek op www.ravels.be.
 
Uiteraard hoopt hij dat hij er niet alleen voor staat en kan rekenen op zijn trouwe inwoners. Hij daagt u uit om samen met hem de auto deze week zoveel mogelijk aan de kant te laten staan en te kiezen voor de fiets. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Mobiliteit is verantwoordelijk voor 22% van de CO2-uitstoot in de Kempen. Actie is dus nodig. Steek de burgemeester een hart onder de riem en doe mee!
 

Strakke timing

Gezien de strakke timing die Europa voorziet voor de opmaak van de klimaatplannen (binnen het jaar na ondertekening), werd in het voorjaar van 2014 een kernachtig voortraject voorzien. Een gebundelde workshop per gemeente, met parallelle thematische sessies, bood een forum om de aanwezige kennis en ervaring binnen het gemeentebestuur inzake alle relevante beleidsdomeinen op dit vlak (wonen, mobiliteit, economie, eigen patrimonium) te bundelen.
 

Gemeentelijke workshop

De resultaten van de gemeentelijke workshop en de resultaten van de nulmeting vormden het basismateriaal voor de opmaak van een ontwerpklimaatactieplan. Dit ontwerp werd dan na een intern traject binnen de gemeente (college, adviesraden, gemeentediensten) door de gemeenteraad goedgekeurd op 2 februari 2015.
 

Dynamich plan

Dit plan geeft een overzicht van de acties die de gemeente plant in de komende jaren om de reductiedoelstelling van 20% minder CO2 tegen 2020 te bereiken. Het gaat om een dynamisch plan dat in de loop der jaren omwille van veranderde omstandigheden of nieuwe opportuniteiten nog kan wijzigen.
 
Het volledige energie- en klimaatactieplan van de gemeente Ravels kan u hier downloaden:
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren