START BOOSTERCAMPAGNE

Net als elders in Vlaanderen biedt  ook Eerstelijnszone Kempenland een extra booster aan onze 80plussers en bewoners van woonzorgcentra.

De drie locaties die waar de booster wordt gegeven kan u vinden p uw persoonlijke uitnodiging die weldra in de bus valt. Dit keer zal de prik worden gegeven in Turnhout, Hoogstraten en Ravels-Eel.

Waarom een extra booster?

Onderzoek toont aan dat na een half jaar de antistoffen opgewekt door een vaccin sterk dalen. Het vaccin heeft zijn werking duidelijk bewezen. We zagen in 2022 opvallend weinig hospitalisaties en overlijdens ondanks de zeer hoge besmettingsaantallen, ook niet in onze woonzorgcentra. Bij onze 80 plussers is het ondertussen alweer van vorig jaar geleden dat ze hun laatste vaccin kregen. Het zou zo jammer zijn, moest het daardoor in de komende maanden alsnog mis gaan.

In het najaar vindt waarschijnlijk een nieuwe campagne plaats met een aangepast vaccin. Wie hiervoor in aanmerking komt, wordt momenteel nog bestudeerd. Dit kan ten vroegste 4 maanden na het laatste vaccin. Daarom moet de extra booster ten laatste in juni worden voorzien.

Wie?

Alleen de 80 plussers krijgen hiervoor een uitnodiging. De andere risicogroepen komen waarschijnlijk in het najaar aan de beurt.
Bewoners van een woonzorgcentrum krijgen geen uitnodiging. Voor hen wordt een vaccinatie aangeboden ter plaatse.
Mensen met een verminderde immuniteit kregen dit jaar al een extra booster. Zij kunnen er nog even tegen.

Waar?

Omdat onze grote vaccinatiecentra zijn ontmanteld, zijn er 3 nieuwe, kleinere centra opgericht, namelijk in Turnhout, Hoogstraten en Ravels-Eel. Het juiste adres vindt men op de uitnodiging.

Hoe?

Al onze 80 plussers krijgen een uitnodiging met een afspraak om in één van onze centra een vaccin toegediend te krijgen. Zij kunnen de afspraak bevestigen, verplaatsen of annuleren. Dit kan digitaal, maar ons call center zal dit ook weer met plezier voor hen doen.

Het call center is telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur op het nummer 014 39 56 56.

Wanneer?

De booster campagne fase 1 start op dinsdag 7 juni in het vaccinatiepunt te Turnhout en de mensen van de vaccinatiecentra zorgen ervoor dat alle 80plussers gevaccineerd zijn tegen 30 juni.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren