PCR COVID

Covid-19-symptomen?

Heb je klachten die op een mogelijke covid-19-infectie wijzen (koorts, hoesten, vermoeidheid, aangetast smaak- of reukvermogen)? Blijf thuis!

Advies 

Surf naar https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat. Vul hier de anonieme bevraging in. Op het einde van de bevraging krijg je al dan niet het advies gegeven om je te laten testen.

 

Krijg je het advies om je te laten testen op covid-19?

Je kan na dit advies een testcode aanvragen. Met deze code kan je via https://testcovid.doclr.be/#!/flow een afspraak maken in een testcentrum of labo. Je kan ook een afspraak maken bij de apotheek via www.apotheek.be. Dit laatste kan enkel wanneer de klachten minder dan 5 dagen bezig zijn of wanneer je terugkeert van een reis.

Voor ernstige klachten (kortademigheid, pijn op de borst, jonge kindjes met hoge koorts), contacteer je de huisarts.

 

In het testcentrum Blairon te Turnhout

In het testcentrum Weelde Depot (hal links):

© RAWEPO

  • ALTIJD met testcode 
  • PCR-test
  • NIET op afspraak - elke werkdag (maandag tot vrijdag) van 16.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag is het testcentrum gesloten! 
  • vergeet niet je id-kaart mee te nemen! 

Bij de apotheker

  • www.apotheek.be
  • meestal met testcode
  • vaak op afspraak
  • RAT- of sneltest
  • Enkel bij klachten die minder dan 5 dagen bezig zijn, als terugkerende reiziger of voor een Covid Safe Ticket (reis, evenement)
  • vergeet niet je id-kaart mee te nemen! 

 

Hoogrisico contact?

Iemand gaf jou op als hoogrisico contact?

Als iemand anders positief testte en contact had met jou, dan heb jij een hoogrisico contact gehad. Als dit werd meegegeven bij contactopvolging (op bij het CLB in het geval van besmettingen op school), word je gecontacteerd via 02 214 19 19 (telefoon) of 8811 (sms). Je krijgt een code toegewezen voor een gratis test.

Opgelet: De wachttijden van dit telefonisch contact lopen momenteel op. In afwachting van dit contact, blijf je best thuis. Indien het dringend is, kan je zelf contact opnemen met contactopvolging via bovenstaand nummer.

Was je zelftest positief?

Deze testen zijn betrouwbaar. Ga dus alvast in thuisisolatie. Je huisgenoten (en eventueel heel nauwe contacten) kunnen in afwachting ook in quarantaine gaan.

Je contacteert zelf contactopvolging via het telefoonnummer 02 214 19 19. Je krijgt een code toegewezen voor een gratis test. Met deze code maak je een afspraak via https://testcovid.doclr.be/#!/flow. Geraak je niet binnen bij contactopvolging en heb je dringend een code nodig? Je kan ook zelf een testcode aanvragen via https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/ .

Keer je terug uit een rode zone?

Je krijgt automatisch een testcode door het invullen van je Passenger Location Form. Met deze code kan je een afspraak maken via https://testcovid.doclr.be/#!/flow of bij uw apotheek via www.apotheek.be. Dit laatste kan enkel wanneer de klachten minder dan 5 dagen bezig zijn.

Vertrek je naar het buitenland of heb je een Covid Safe Ticket nodig?

Je kan een betalende testcode aanvragen via https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/ . Hier kan je ook een afspraak boeken in een testcentrum via https://testcovid.doclr.be/#!/flow of bij jouw apotheker www.apotheek.be. Dit laatste kan enkel wanneer de klachten minder dan 5 dagen bezig zijn.

Medisch advies nodig?

Vul de vragenlijst in op www.wachtpost.be. De vragenlijst start op het beginscherm met “Bent u een man of een vrouw?”. Het resultaat van de vragenlijst geeft je inzicht in wat je kan doen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren