besmettingscijfers Ravels nov2021

Toen de vrijwilligers op het vaccinatiecentrum in Weelde Depot de mensen met een tot ziens huiswaarts stuurden na hun tweede prikje werden ze vreemd bekeken.

Toch waren velen er toen al van overtuigd dat iedereen opnieuw aan de beurt ging komen. Dat het al in het najaar zover zou zijn had echter niemand kunnen voorspellen. Voorschrijvend inzicht beslist daar nu echter ander over.

Ziekenhuizen kopen vol.

De cijfers zijn ondertussen overal donderrood met meer gevallen per 100.000 inwoners dan ooit tevoren.

Zoals u op de afbeelding kan zien zal onze gemeente stilaan de trieste kaap van 2.000 besmettingen bereiken. En het einde is nog niet in zicht. Daarom willen we nogmaals oproepen tot grote voorzichtigheid, er worden meer en meer mensen in het hospitaal opgenomen die volledig waren gevaccineerd. De vaccins hebben eerder dan verwacht hun werking verloren en daarom is grote voorzichtigheid geboden.

Boosterprik

Gelukkig hebben de meeste inwoners in onze gemeente zich laten overtuigen om zich te laten vaccineren en ook voor de derde prik, de zogenaamde boosterprik lijkt de bereidwilligheid groot.

De meeste mensen die het AstraZeneca vaccin kregen toegediend zijn bijna allen aan de beurt geweest. Zij kwamen eerst in aanmerking met 4 maand tussenpauze. Daarvoor moesten zelfs de mensen die een één dosis van het Janssen vaccin hadden gekregen zich opnieuw aanbieden om voldoende beschermd te blijven voor de komende periode.

Ondertussen zijn ze op Weelde Depot al bezig aan de mensen die Pfizer kregen toegediend.

Iedereen krijgt als booster prik het Pfizer vaccin.

Tot nader order lijkt het Pfizer vaccin voldoende te beschermen voor de komende winter al dreigt de Omicron variant waarover nu sprake roet in het eten te komen gooien.

Het onderzoek dat momenteel loopt zal moeten uitwijzen of er geen aanpassingen moeten worden gedaan aan het vaccin. Moderna, een vaccin dat op zelden of niet wordt toegediend in het vaccinatiecentrum van Weelde.  De woordvoerders van verschillende farmaceutische bedrijven menen dat het een drietal maanden zal duren om de vaccins aan de nieuwe variant aan te passen.

Uitbreiding van prikmomenten

Deze week zullen alweer een 3.000 prikken worden gezet. Voor het overgrote deel zijn dat boosterprikken, maar er komen nog steeds mensen voor hun eerste vaccin langs op Weelde Depot.

Qvax Reservelijst opnieuw geactiveerd vanaf 2 december.

QVAX is voorlopig niet meer in gebruik en alle persoonlijke data zijn gewist.

Vanaf 2 december wordt QVAX terug in gebruik genomen. Vanaf die datum kan je je hier terug inschrijven voor een snelle toediening van een bijkomende vaccinatie (boostervaccin).

Dat kan indien aan jou

  • - sedert minstens 2 maanden een Johnson & Johnson vaccin werd toegediend
  • - sedert minstens 4 maanden een tweede dosis van een AstraZeneca vaccin werd toegediend
  • - sedert minstens 6 maanden een tweede dosis van een Moderna of Pfizer/BioNTech vaccin werd toegediend

Meer informatie over vaccinatie vindt u op www.laatjevaccineren.be

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren