vaccins optrekken1

Op een gewone vaccinatiedag zijn er op Weelde Depot dikwijls meer dan 70 vrijwilligers nodig.

Als het een drukke week is kan het dus zijn dat er meer dan 250 mensen nodig zijn om de boel te laten draaien zodat iedereen zijn prikje kan krijgen zonder al te veel vertraging. Als er nog wordt opgeschaald in de komende weken worden het er nog meer….

medewerkers elz

Er zijn veel verschillende mogelijkheden of functies om te komen helpen op het vaccinatiecentrum. Zo zijn er de medische en de niet medische functies.

Op medisch vlak is vraag naar de volgende functies :

Arts, Farmaceutisch expert, Lijnverantwoordelijke, Observator, Vaccinator, Anamnese, Voorbereider

Op niet-medisch vlak zijn er ook een aantal functies waar al dan niet een beetje kennis van de computer nodig is, maar ook zonder pc kennis kan je op vele manieren behulpzaam zijn:

Administratief onthaalmedewerker, Allround Steward, Call agent, Check-in steward, Check-out controle, Onthaalsteward temperatuur, Parkeerwachter, Steward anamnese, Steward vaccinatie

Voor de meeste functies hoef je niet te kunnen werken met computers en moet je gewoon de flow van de bezoekers in goede banen leiden zodat alles veilig en volgens de procedures verloopt.

Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles goed op de rails te krijgen. Daarvoor zorgt de leiding die strak de touwtjes in handen heeft om indien nodig onmiddellijk bij te sturen. Af en toe moet er ook kordaat worden opgetreden want in de ELZ Kempenland worden geen short cuts genomen of mensen op frauduleuze wijze vaccins aangeboden.

Waar weinig aandacht aan wordt besteed is het ruimte waar de vaccins dagelijks worden opgetrokken en klaar gemaakt om toe te dienen aan de bezoekers. Het is er altijd een drukte van jewelste zodat ten allen tijde het juiste aantal vaccins klaar ligt voor de mensen die op komst zijn.

vaccins optrekken2

Ondertussen begeleiden de parkeerwachters de aankomende auto’s naar een parkeerplaats, worden de mensen opgewacht aan de ingang voor hun temperatuurcontrole en krijgen ze in de volgende post een lijn toegewezen waar ze kunnen aanschuiven.

lijnen

Daarna worden ze ingecheckt in de juiste vaccinatielijn, zodat het anamnesegesprek kan worden afgenomen om zeker te zijn dat de bezoeker veilig een vaccin kan ontvangen. Indien er een mogelijk probleem zou kunnen optreden wordt de arts bij het gesprek gevraagd zodat die de beslissing kan nemen.

chek in

anamnese

vaccin toedienen

Nadat het vaccin in de afgesloten vaccinatiecel is toegediend wordt deze geregistreerd om later te kunnen achterhalen met welk lot is gevaccineerd. Op dat moment start de klok van uw wachtperiode. Dit is afhankelijk van het anamnese gesprek dat voordien werd gevoerd.

elz volgorde willekeurig

Dan kan je doorschuiven naar de wachtruimte waar je op de grote klok de tijd in de gaten kan houden voor je de zaal verlaat. Bij het verlaten wordt je uitgecheckt aan de hand van de wachttijd die is beginnen lopen na het registreren van je vaccinatie. Indien u niet lang genoeg in de wachtruimte hebt gezeten mag je in principe de wachtruimte nog niet verlaten. Doe je dit toch, dan doe je dit op je eigen verantwoordelijkheid.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren