elz volgorde atrandom

Ook in het vaccinatiecentrum van Weelde kijken mensen soms raar op wanneer ze andere vaccinatiekandidaten samen met hen zien aanschuiven…

Vooral het grote leeftijdsverschil roept dan vragen op en er wordt dan hardop gespeculeerd.

Poging om privacy te respecteren.

Toen begin van de week in het Antwerpse een bekend Vlaams presentator kwam aanschuiven om zijn eerste prik te krijgen waren velen verontwaardigd want  "dat kon toch niet….wie denkt hij wel dat 'em is"

Hiermee krijgt echter elk vaccinatiecentrum te maken en daar is een heel logische verklaring voor die te maken heeft met de privacy van mensen met een risico.

We raadpleegden iemand die het kan weten, maar voorlopig graag anoniem blijft omwille van dezelfde privacy redenen.

De mensen die op de risicolijst staan zijn daarop geplaatst door de huisarts of een andere medische raadsman die het nodig vond dat patiënt A of B op deze lijst kwam. Natuurlijk kan iedereen die een beetje ogen in zijn hoofd heeft zien dat nu en dan mensen opdagen die veel jonger zijn dan de doorsnee bezoekers die aan de beurt zijn op het moment van de vaccinatie. Om dat een beetje te omzeilen is er voor gekozen om af en toe daar ook gewoon mensen aan toe te voegen die gewoon gezond zijn.

Ook dokter Kris Bayens, hoofd van de ELZ Kempenland gaf dezelfde verklaring:

"We nodigen momenteel ook willekeurig een aantal jongere, gezonde mensen uit om ervoor te zorgen dat de risicopatiënten geen stigma krijgen. Op die manier weten de mensen die naar het vaccinatiecentrum komen niet wie er risicopatiënt is en behouden wij toch een klein beetje ons beroepsgeheim."

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren