winkelen Baarle Hertog

De Belgische winkels in Baarle-Hertog zien het water hoger en hoger komen, ze beginnen stilaan te verdrinken, temeer omdat hun Nederlandse collega’s wel open zijn.

Er komt echter misschien snel verandering in,  volgens burgemeester De Bont vanmorgen op de radio.

Enkel in Belgische winkels toegelaten. 

Vele mensen uit Ravels, Weelde of Poppel gingen voor de coronacrisis gewoontegetrouw winkelen in Baarle-Hertog of Nassau. Sinds maart is dit echter bijna veranderd in een criminele daad, ondanks het feit dat de winkels op het grondgebied van Baarle-Hertog toch Belgisch zijn. Wie bijvoorbeeld wekelijks net over de grens naar de Biergrens ging kan dat niet meer. Maar daar komt, als het aan burgemeester Frans De Bont ligt nu verandering in.

Er zullen speciale formulieren komen die mensen kunnen invullen wanneer ze naar Baarle-Hertog willen. Wie in Baarle-Hertog moet zijn om te winkelen of om familie te bezoeken, zal uitzonderlijk toch de Belgisch-Nederlandse grens mogen oversteken. Je zal daar dan wel een verklaring moeten afleggen. De grens oversteken is momenteel verboden. Maar om in Baarle-Hertog te geraken, moet je eerst zo'n vijf kilometer over Nederlands grondgebied rijden, omdat het een enclave is. De gemeente bestaat uit verschillende stukken die allemaal als eilandjes volledig in Nederland liggen.

"Van België naar België moet kunnen", zegt burgemeester Frans de Bont (Forum+). "Dus we hebben nu een regeling getroffen met een formulier dat mensen toch gewoon die 5 kilometer kunnen overbruggen, als ze bijvoorbeeld naar een specifieke winkel of een boetiek willen in Baarle-Hertog, of als ze met vier op familiebezoek willen."

We probeerden informatie te bekomen op het gemeentehuis, maar voorlopig is er geen officiële verklaring met de preciese regels.

1 microfoonRadio interview met burgemeester De Bont.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren