wzc ravels

Het Woonzorgcentrum van Ravels zit momenteel in het oog van de coronastorm met vele kwetsbare bewoners.

Toch bleef het de afgelopen dagen opvallend stil vanuit het rusthuis. We namen contact op voor de stand van zaken in het centrum.

We spraken met algemeen directeur Bob van de Putte die ons in duidelijke taal informeerde over de situatie die momenteel heerst in het centrum.

“We kregen onze eerste positieve bewoner ongeveer twee weken geleden, zoals geweten waren er tot voor kort geen testen beschikbaar in woonzorgcentra. Daarom werd toen al besloten om onze bewoners in kamerisolement te plaatsen. We  hebben vanaf het begin van de coronauitbraak altijd transparant geweest naar de families toe en hebben hen geïnformeerd over de stappen die we nemen.”

“ Op dit ogenblik hebben we een 30 tal bewoners die symptomen van het corona vertonen, sommige erg lichte maar ook enkele met meer uitgesproken symptomen. We weten ook niet zeker of deze mensen met het coronavirus besmet zijn. Ook in de afdeling Lelie waar de mensen met dementie verblijven zijn enkele gevallen die de symptomen in meer of mindere mate vertonen. Daarom is besloten om in deze afdeling over te gaan tot cohortverzorging. Concreet houdt cohort-zorg in dat zieke bewoners worden gescheiden van de niet-zieken, door ze apart te verzorgen. Het zorgpersoneel wordt niet uitgewisseld tussen zieke en gezonde patiënten/gebruikers. Een vaste groep zorgpersoneel verzorgt de zieke bewoners. ”

“Ook bij het personeel wordt de druk groter met een tiental besmette personeelsleden die thuis moeten uitzieken.”

“Verder moeten we tot op vandaag 2 overlijdens noteren die corona gerelateerd zijn.”

Vandaag werd bekend dat het WZC van Ravels bij de restgroep om te testen wordt gemeld.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren