HEADER Nieuwsflash maart 2020

Velen van ons zitten met vragen en met de handen in het haar ... 

Beste Unizo leden, beste Ravelse ondernemers,

Het corona-virus of Covid-19 raast over gans de wereld, er is geen ontsnappen aan!

Gaan we voor onszelf en voor ons bedrijf moeten zorgen? Ja, natuurlijk gaan we dat doen.

Iedereen heeft gewerkt om zijn bedrijf tot het punt te krijgen waar het nu staat.

Aan het voordoen van een onverwachte wending hebben we misschien wel eens aan gedacht, maar velen van onze generatie ondernemers hebben nooit met de huidige corona-situatie rekening gehouden.

Als ondernemers gaan we door deze uitzonderlijke situatie moeten komen, wat niet evident zal zijn. Voor sommigen betekent dit een lege agenda, minder productie, personeel dat ziek wordt, enz…. De vragen die rijzen lopen uiteen: wat met onze werknemers, wat met nog niet geleverde producten, wat met onze leningen, hoe gaan we het allemaal betalen, enz.

Een heleboel vragen, onzekerheden waar we momenteel nog geen concrete antwoorden op hebben. Unizo-Ravels staat achter onze lokale ondernemers.

De acties van overheidswege zoals steunfondsen e.d. worden toch al wat duidelijker en worden nu beter gestuurd door de nieuwe denktank van de overheid de “Economic Risk Assessment Group” die de impact van deze coronacrisis gaat opvolgen en oplossingen gaat voorbereiden om de economische crisis door te komen.

Momenteel zijn al tal van steunmaatregelen in voorbereiding.

Voor werkgevers: Tijdelijke werkloosheid werknemers, Afbetalingsplan werkgeversbijdragen
Voor zelfstandigen: Een vermindering van voorlopige sociale bijdragen voor het jaar 2020, Uitstel van betaling met een jaar van de sociale bijdragen , Een vrijstelling van sociale bijdragen, Een vervangingsinkomen (crisis-overbruggingsrecht), Arbeidsongeschiktheidsuitkering bij ziekte.
Fiscale steunmaatregelen: Uitstel voor het betalen van de btw-aangiften en bedrijfsvoorheffing
Crisis-overbruggingsrecht: voor elke zelfstandige, evenals voor helpers en meewerkende echtgenoten, bestuurders, zaakvoerders en werkend vennoten die zijn zelfstandige activiteit door de coronacrisis moet onderbreken of zich genoodzaakt ziet zijn zaak te sluiten. Specifiek voor de reis- en evenementensector zijn speciale maatregelen uitgewerkt.
Extra maatregelen (specifiek voor het Vlaams Gewest): Uitstel inning autofiscaliteit met 4 maanden voor bedrijven / Uitbreiding waarborgregeling

Hinderpremie: geldt voor alle ondernemingen met een fysieke locatie (winkel, kantoor, …), ook ambulante activiteiten (bv. marktkramers) in het Vlaams Gewest die rechtstreeks door de Federale Overheid verplicht worden om te sluiten. Het aantal premies wordt beperkt tot maximaal vijf per onderneming.
Premie voor ondernemers die volledig moeten sluiten: eenmalig 4.000 euro voor de komende 21 dagen, als ze na 6 april moeten sluiten 160 euro / extra dag.
Premie voor ondernemers die in het weekend dicht moeten: eenmalig 2.000 euro , als ze na 6 april nog moeten sluiten 160 euro / extra dag
Premie voor Ondernemers die niet volledig sluiten, maar overschakelen op afhaal: eenmalige 4.000 euro, na 6 april 2020 een dagelijkse vergoeding van 160 euro
Federaal: +1200 of +1600 euro /maand

voor meer info kunnen we jullie momenteel doorverwijzen naar volgende sites:

https://www.unizo.be/corona
https://www.infocoronavirus.be/nl/
https://www.ravels.be
https://www.vlaanderen.be/nieuwsberichten/coronavirus-covid-19

GEMEENTE RAVELS & UNIZO-RAVELS

Na contact met Carine Couwenberg, schepen lokale economie, wil de gemeente Ravels in samenwerking met UNiZO-Ravels de lokale bedrijven ondersteunen. Vooreerst willen we de lokale bedrijven oplijsten die momenteel een website en eventueel ook een webwinkel hebben. Ook een update van de mailadressen per onderneming willen we doorvoeren om alle ondernemers te blijven informeren aangaande de huidige Coronacrisis.

Stuur uw bedrijfsgegevens en emailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen wij de huidige lijst updaten (deze lijst zal niet gebruikt worden voor commerciële doelenden)

We bereiden ook akties voor om na deze donkere tijden terug iedereen goed te laten opstarten. Dit zou kunnen via advertenties in berichtenblad, digitale nieuwsbrieven, gemeentelijke bedrijvenbrochure, promotieborden, enz.

 

UNIZO RAVELS:
Patrick Vloemans: Voorzitter
Bestuursleden: Marc Bols, Marc Mercelis, Luc Tryssesoone, Jef Broeckx, Ronny Jacobs, Johan Pelkmans, Hilde Beyens, Carine Daemen

 

Nieuwsflash maart 20202 600x900

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren