De ouders van Joyce en Dorien, de twee verongelukte vriendinnen, zijn diep teleurgesteld dat de verdachte al na twee weken is vrijgelaten onder voorwaarden. De Nederlander Bas H (30) wordt ervan beschuldigd de meisjes te hebben doodgereden met zijn bestelbus. Na het ongeval zou hij verder zijn gereden en ging hij gewoon slapen. De man kon echter worden gepakt, omdat zijn nummerplaat was blijven liggen op de plaats van het ongeluk. De Amsterdamse rechtbank heeft de man, eigenaar van een grote motorzaak in Gilze, vrijgelaten in afwachting van uitlevering aan België. Volgens de rechters is er geen vluchtgevaar.

Op deze_plaats_stierven_de_meisjes_dagelijks_komen_vrienden_en_kennissen_nog_langsHet gerecht in Turnhout vraagt al geruime tijd de uitlevering van Bas H. In afwachting van de behandeling van dat verzoek dat op 10 januari 2012 zal plaatsvinden, besliste de rechter in Amsterdam H. vrij te laten. Hij moest wel zijn paspoort inleveren, mag Nederland niet verlaten en moet gaan wonen boven zijn zaak in Gilze. Verder moet hij zich wekelijks aanbieden bij de plaatselijke politie. Volgens het Nederlandse gerecht is er geen vluchtgevaar.

Volgens sommige bronnen was H. gisteren al opnieuw aan het werk, maar weigerde hij alle commentaar. Zijn ouders zijn blij dat hun zoon vrij is en hopen dat hij zijn leven weer kan verder zetten. Maar uiteraard leven zij nog steeds heel erg mee met de families en vrienden van de slachtoffers. Zo gingen ze zelfs al persoonlijk langs bij de  Yvonne, moeder van Joyce, die dit gebaar wel wist te waarderen.

Dorien en_JoyceToch is Yvonne, net als de ouders van Dorien, diep geraakt nu de betrokken bestuurder is vrijgelaten. Allemaal hopen ze dat H. hen ooit de ware feiten van het ongeval verteld. Nu weten ze eigenlijk nog niks. En dat is juist zo vreemd, zo onbegrijpelijk. H. staat al terug in zijn winkel terwijl de ouders van de meisjes nog steeds moeten gissen naar de preciese gebeurtenissen.

Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval is zeker nog niet rond. Of de bestuurder dronken was, te snel reed of er andere factoren een rol speelden, is nog niet bekend. Volgens het Turnhoutse parket is het rapport van de verkeersexperten nog niet klaar en is de  bestuurder nog niet grondig verhoord.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren