De Nederlandse hoofdverdachte heeft de moord op makelaar Gunther Haagen bekend. Manuel van Veen ging na zeven maanden door de knieën en bekende de moord. Hij was het die de moord pleegde, ondanks het feit dat hij eerder bleef beweren dat de moord door twee andere mannen, vage bekenden van hem, zou zijn gepleegd. Maar nadat er op in beslag genomen bebloede kledij dna-sporen van het slachtoffer waren gevonden zag de verdachte wellicht geen uitweg meer. Bij een inval op een camping in Baarle Nassau werd die kledij enkele dagen na de moord in een caravan die van Veen bewoonde gevonden.

Gunther Haagen uit Poppel werd op 19 oktober vermoord nadat hij een afspraak met een Nederlands koppeltje uit Tilburg had omtrent een koopwoning in het Nonnenbos is Weelde. Dat Haagen keihard werd mishandeld bleek na een intens onderzoek op zijn lichaam. Een deskundige had het in zijn verslag over 54 steek- of snijwonden.

Naast moord worden de verdachten ook nog beticht van autodiefstal, home-jacking en afpersing. Naast Manuel vV zitten ook zijn toenmalige vriendin Teuna v.D. en Marc v.D. nog in voorarrest.  Teuna had bekend dat er plannen waren om de Range Rover van Haagen te stelen, maar van het moordplan was ze niet op de hoogte. Zij werktte ook mee aan een eerste reconstructie. Marc v.D. viel samen met de hoofdverdachte de ouderlijke woning  van Haagen binnen en vroeg mee om 25.000 euro losgeld. Hij ging er ook met de auto des huizes van door.

Binnenkort volgt mogelijk nog een tweede reconstructie, dan met Manuel van Veen.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren