Gisteren verschenen de vijf verdachte drugproducenten die afgelopen week werden opgepakt voor de raadkamer in Turnhout. Alle vijf blijven ze ook aangehouden. In de “verlaten” en eerder afgebrande hoeve ontdekten speurders van de gerechtelijke politie afgelopen dinsdagmorgen een heus druglaboratorium waar zowel ingrediënten voor drugs werden gebrouwen als een eindproduct, speed, werd gemaakt. Hoewel niet precies duidelijk is sinds wanneer het labo actief was, vermoedelijk sinds afgelopen zomer, is er wel wat bekend over de winstcijfers. Zo zou de bende tot 200 kilo speed per week hebben verwerkt aan zo’n 1.500 euro per kilo. De hele handel bracht dus zowat 300.000 euro per week in de schuif.

Gisteren werd duidelijk dat de 41-jarige Jan H. uit Poppel en Johan Elias, 59 en wonende in Weelde, als spilfiguren worden aanzien. Beiden ontkenden echter alle betrokkenheid via hun advocaat. Zo zou Elias zelfs niks afweten van duistere zaakjes in zijn afgebrande hoeve. Wel vreemd omdat hij nog steeds eigenaar is van de hoeve en er ook nog steeds een gedeelte van de stallen gebruikte.

Jan H., goed bevriend met Elias, deed ook alsof zijn neus bloedde. Hij werd volgens zijn advocaat enkel opgepakt, in zijn eigen woning, na verklaringen van enkele medeverdachten.  IMG 4223Naast Elias, die zelf zijn eigen hoeve in brand stak om de verzekering op te lichten, is ook Jan H. geen onbekende voor het gerecht. Enkele jaren geleden werd naast zijn woning aan de Zandkuilstraat in Poppel een bomvolle container vuurwerk in beslag genomen. Meer dan 5000 kilogram lag daar illegaal opgeslagen. 

De andere gearresteerden zijn intussen ook bekend. De derde inwoner uit “groot” Ravels die werd opgepakt betreft de 34-jarige  Bjorn S.  Hij heeft de Belgische nationaliteit en is ook al geen onbekende van het gerecht.

De andere twee beschuldigden zijn de Tilburgers Johannes D.G. (33) en Johannes T. (50). Zij zouden de twee laboranten zijn die de verschillende ingrediënten konden omtoveren tot de amfetamines (speed). De dertiger werd dindsdag onderweg in Poppel opgepakt. Johannes T. verscheen gisteren niet voor de onderzoeksrechter omdat hij zijn zaak liet uitstellen daar zijn advocaat het dossier nog niet kon inkijken.
 
Wat weten we intussen nog ?

Hoeve afgesloten• vrij exclusief labo met enerzijds een conversie-apparaat waarmee de stof apaan werd omgezet in BMK, een verboden produkt en basisbestanddeel voor speed
• er werd onrechtmatig stroom afgetapt
• 7 personen werden opgepakt, 2 werden na verhoor vrijgelaten
• naast drug en chemicaliën werden ook een aantal voertuigen, warmte lampen en flink wat cash geld in beslag genomen
• in het kader van het onderzoek is het gerecht oa op zoek naar de leveranciers van de chemicaliën, zo werd bij diverse bedrijven al geïnformeerd naar relatief grote afnemers van zoutzuur

De komende dagen zullen ongetwijfeld nog meer details bekend raken.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren