Albert Van_EemerenAlbert Van Eemeren, de 65-jarige man die vorig jaar november in Ravels zijn zieke 56-jarige vrouw Annick Adriaenssens wurgde en daarna zelfmoord wilde plegen, is voor zijn daden doorverwezen naar de Antwerpse Hof van Assisen. De zaak zou in de lente van 2013 kunnen starten. Tot die tijd blijft Van Eemeren in voorhechtenis, iets waar hij zelf al enkele keren op aandrong.

Het koppel woonde op een appartement in de Weteringsstraat in Ravels. Vooral Albert was een sociaal geëngageerd man, ondermeer actief in het toneelwereldje. Toch werd gaande weg de slepende ziekte van zijn vrouw een zware last om dragen en samen had het koppel er wel eens over om uit het leven te stappen. Op 21 november vorig jaar voegde Van Eemeren de daad bij het woord. Toch slaagde hij slechts gedeeltelijk in zijn opzet, want na het nemen van een grote dosis slaappillen kwam de versufte man weer bij bewustzijn. Daarop verwittigde hij de hulpdiensten die ter plaatse ondermeer een afscheidsbrief vonden.

Dat de zaak nu doorverwezen werd naar het Hof van Assisen was ook een beetje de wens van de 65-jarige man. Hijzelf wil vooral de familie van het slachtoffer duidelijk maken wat er allemaal is gebeurd en waarom. En omdat hij nooit toenadering vond bij Annick’s familie wil hij nu spreken voor de rechter. Maar voor het zover is blijft Albert nog even waar hij is, in de gevangenis, waar hij al enige tijd de rol van bibliothecaris kreeg toebedeeld.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren