Nonnenbos - zaak Haagen

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen doet binnen drie weken een tussenvonnis in de zaak rond de moord op de Poppelse makelaar Gunther Haagen in de wijk Nonnenbos in Weelde. Op 23 oktober meer bepaald wordt duidelijk of de Nederlandse verdachten naar assisen worden doorverwezen. Dan zijn we intussen al meer dan drie jaar NA de feiten.

Gunther Haagen_uit_PoppelVolgens ingewijden staat het voor bijna 100 % vast dat er een assisenproces komt, en dat op vraag van het parket-generaal. Het hele onderzoek naar de moord op Haagen sleepte lang aan, maar werd afgelopen juni afgerond.

De beschuldigden zijn de Tilburgers Manuel van Veen en Tessa van Dalen, de gewezen vriendin van eerstgenoemde. Ook Marcus v.D., eveneens uit Tilburg, zal wellicht voor de volksjury in Antwerpen moeten verschijnen. De 27-jarige van Veen en zijn twee jaar jongere ex worden moord, gijzeling, afpersing en diefstal ten laste gelegd. De 26-jarige v.D. wordt enkel afpersing en diefstal met geweld verweten en dat bij het ouderlijk huis van Haagen in Poppel.

Manuel v_VAls het assisenproces er komt zal dat in het voorjaar van 2015 van start kunnen gaan

De feiten in het kort

Op 19 oktober 2011 had Gunther Haagen een afspraak staan met een Tilburgs koppel. Ze zouden geïnteresseerd zijn in een koopwoning die bij de Poppelse makelaar te koop stond. Eens binnen in de woning aan Nonnenbos in Weelde-Statie bleek dat de jonge Nederlanders andere bedoelingen hadden. Het liep er blijkbaar helemaal uit de hand want de makelaar werd vermoord met liefst 54 messteken. Daarna vertrok het duo met de prijzige Range Rover van het slachtoffer.

Teuna vDHoofdverdachte van Veen pikte vervolgens zijn maatje v.V. op om naar het huis van Gunther Haagen te rijden. Daar troffen ze de ouders van de makelaar aan die ze afpersten en beroofden van hun eigen Mercedes.

Korte tijd later werd Marcus v.D. in het oosten van België geseind en gearresteerd, Manuel v.V. en Tessa v.D. werden opgepakt in Tilburg en werden later uitgeleverd aan ons land.

Tijdens de eerste maanden van het onderzoek bleef Manuel staalhard ontkennen en beschuldigde hij eerst twee "andere" mannen en daarna zijn intussen ex-liefje. Uiteindelijk ging hij na ruim een half jaar toch over tot gedeeltelijke bekentenissen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren